Vaar door de Champagnestreek met Coquelicot van Belmond

Foto’s: Belmond

Een top-deck levensstijl, op maat gemaakte routes en een exclusieve samenwerking met Maison Ruinart voeren reizigers dieper in de bruisende Champagnestreek.

Belmond kondigt de lancering aan van een nieuw luxe schip, onderdeel van zijn ongeëvenaarde Franse collectie: Coquelicot, A Belmond Boat, Champagne. Vanaf mei 2023 neemt Coquelicot gasten mee op een filmische en zeer persoonlijke reis door Champagne, terwijl de boot langs de kanalen van de regio glijdt en prachtige uitzichten onthult vanaf een uniek uitkijkpunt. Met drie glamoureuze kamers met ensuite faciliteiten, een overdekte salon met een uitzonderlijke champagnebar en een uitgebreid buitenterras voor ontspannende bezigheden, sensationeel dineren en sprankelende gesprekken, zal Coquelicot een nieuwe standaard van verfijning stellen voor langzaam zeilen in Frankrijk.

Om de reis van de gasten naar een hoger niveau te tillen, gaat Coquelicot samenwerken met Maison Ruinart – ‘s werelds oudste champagnehuis, opgericht in Reims in 1729.  Belmond-gasten worden getrakteerd op een privé-proeverijlunch door Maison Ruinart’s chef-kok Valérie Radou en Coquelicot-chef-kok aan boord van het nieuwe schip. Het is de eerste keer dat Maison Ruinart’s Chef een privé ‘Four Hands’-lunch kookt buiten Maison Ruinart. Als onderdeel van de samenwerking zullen Coquelicot-gasten ook de nieuwste duurzaamheidsinitiatieven van het merk ontdekken tijdens privérondleidingen door de historische Taissy-wijngaard.

Sfeervol design en schatten op het bovendek

Ontworpen door het succesvolle Franse duo Humbert & Poyet, als aanvulling op de steeds veranderende uitzichten en om een intiem toevluchtsoord op het water te creëren, zal Coquelicot bogen op een indrukwekkend buitendek, drie tweepersoonshutten met marmeren ensuite badkamers en een overdekte lounge om te dineren en op te laden. Het bovendek van het schip wordt het juweel in de kroon: twee loungeruimtes, een open keuken en een schaduwrijke eethoek bieden een keuze aan ruimtes waar gasten kunnen ontspannen en luieren terwijl ze door de kalme waterwegen kronkelen. Omlijst door kruiden en wilde bloemen, nodigt het dek gasten uit om hun eigen zorgeloze gelukzaligheid te creëren en naar nieuwe hoogten te brengen.

Het interieur en exterieur van het schip zullen de essentie van Champagne weergeven, met knipoogjes naar de tinten en het karakter van de regio. Lokale stoffen in aardetinten en grondstoffen zullen het agrarische erfgoed van Champagne eren, terwijl gecanneleerde muren, decadente interieurs en kunstwerken een eerbetoon zullen brengen aan het glorieuze heden van het land. De naamgenoot van Coquelicot, de rode klaproos, is terug te vinden in subtiele referenties zoals de handgesneden roodmarmeren bijzettafels en de ton-sur-ton handgeschilderde bloemblaadjes die de gang omlijsten. 

Exclusieve onderdompeling in de wereld van Maison Ruinart

Als onderdeel van de samenwerking tussen Belmond en Maison Ruinart, zullen de gasten van Coquelicot genieten van ongeëvenaarde toegang tot de Taissy-wijngaard, waarnaar al in 1733 wordt verwezen in de archieven van het Maison. Ondergedompeld in de heuvelachtige natuur, zullen ze leren over het baanbrekende viti-forestry-project van Maison Ruinart in samenwerking met Reforest’Action en de Universiteit van Reims, terwijl ze het pionierswerk van landschapskunstenaar Nils Udo, Habitats, bewonderen. Een technische proeverij van iconische Maison Ruinart-cuvées, geleid door een Maison Ambassador, zal de ochtendervaring in de wijngaard afsluiten.

Na de rondleiding gaan de gasten terug naar Coquelicot waar de chef-kok van Maison Ruinart, Valérie Radou en de chef-kok van Coquelicot hand in hand zullen samenwerken om een uitzonderlijke vijfgangenlunch te bereiden op het filmische bovendek. Een echte les in Franse art de vivre, deze eetervaring omvat vijf seizoensgebonden gerechten geïnspireerd op de regionale keuken en gecombineerd met prestigieuze cuvées zoals Dom Ruinart Blanc de Blancs en Dom Ruinart Rosé. Omlijst door het idyllische landschap en in het comfort en de privacy van hun eigen luxe boot, duiken gasten diep in de wereld van Maison Ruinart, terwijl hun ambassadeur het verhaal, de kenmerken en de technische aspecten van elke fles onthult.

Een fris perspectief op Champagne

Met de hulp van hun eigen Guest Experience Executive kunnen gasten van Coquelicot hun eigen reisschema samenstellen door unieke activiteiten te selecteren uit een groot aantal ervaringen die speciaal voor hen zijn voorgesteld door het expertteam van Belmond. Of het nu gaat om een op kunst gerichte tour door Champagne, een historische reis door machtige kastelen, een actief avontuur op twee wielen of een reeks bezoeken aan Europa’s meest gevierde en meest geheime wijnproducenten, gasten hebben de vrijheid om hun eigen reis samen te stellen en de schatten van de regio te bewonderen op hun eigen tempo.

Dagen van ontdekkingen worden gevolgd door onvergetelijke nachten aan boord van het schip. Na een verfrissende aperitivo bij de champagnebar van de boot – gevuld door de bemanningsleden van Coquelicot met een samengestelde selectie van de favoriete labels van de gasten – serveert de privékok een menu met verfijnde gerechten, bereid met de beste seizoensgebonden ingrediënten van vertrouwde lokale leveranciers. Bon-vivants worden uitgenodigd om de gezelligheid die de omgeving doordringt te omarmen, en een al fresco soirée op het bovendek af te wisselen met een off-board restaurantervaring met een Michelin-ster of een minder geremd diner in een van de schilderachtige dorpjes verspreid over de regio.

Coquelicot, A Belmond Boat, Champagne maakt deel uit van Les Bateaux Belmond, de ongeëvenaarde collectie boten van het merk in Frankrijk. De vloot omvat: Alouette, in Canal du Midi; Pivoine, in Camargue; Napoleon, in Provence; Amaryllis, in Bourgondië; Fleur De Lys, in Bourgondië; Lilas, in Bourgondië.

Prijzen voor Coquelicot beginnen vanaf € 82.000.