Zilton opent allereerste fysieke store in hartje Gent

Foto’s: Zilton

Begin oktober opent het Belgische mannenbroekenmerk Zilton de allereerste fysieke Zilton winkel in het centrum van Gent. Tot op heden werd Zilton exclusief verdeeld via een netwerk van multimerkenwinkels, maar daar komt nu dus verandering in. In de gloednieuwe flagship store word je als klant ondergedompeld in de wereld van Zilton en kan je uitgebreid de collecties verkennen, inclusief de Zilton accessoires als riemen en boxershorts.

Overname door Duror Fashion Group

Voor Zilton, dat intelligente mannenmode combineert met een flinke dosis zelfzekerheid en een perfecte pasvorm, kadert de opening binnen een nieuwe strategie waaraan werd gewerkt sinds de overname door het Belgische modehuis Duror Fashion Group in 2018. Sindsdien wordt het unieke Zilton-DNA nog duidelijker afgelijnd, met veel respect voor de decennialange traditie van verfijnd mannelijk millimeterwerk en aandacht voor verrassende signature details.

“De eerste fysieke winkel van Zilton is een echte mijlpaal voor het merk. De look & feel van de winkel draagt perfect de Zilton-identiteit uit. Met het hart van Gent kiezen we bovendien meteen voor een toplocatie.”

Peter Perquy, CEO Duror Fashion Group

Energieke, zelfverzekerde look & feel

“De allereerste Zilton winkel draagt perfect de identiteit van het merk uit”, zegt Peter Perquy, CEO van Duror Fashion Group. “Zilton is recht-door-zee mannelijk, met veel aandacht voor detail en een scheut intellingente humor. Dat straalt meteen van de gevel af: er werd niet gekozen voor de klassieke paspoppen maar voor see through windows. Binnenin straalt de winkel veel authenticiteit uit, met goudkleurige materialen en robuuste vintage tafels. De wintercollectie 22 zal in al z’n stijlvolle nonchalance naadloos in de nieuwe setting passen.”

Twee verdiepingen kwaliteit in het modehart van Gent

De eerste Zilton winkel is te vinden in de Kalandestraat 19, pal in het modehart van Gent, en laat de bezoeker over twee verdiepingen kennismaken met de volledige Zilton-collectie: van de uitgebreide reeks jeansfits en geklede broeken tot de verrassende chino’s, en van kwalitatieve boxershorts tot een diverse range aan riemen. Wie Zilton kent, weet dat het merk nooit saai is, maar óók nooit over the top. Mannelijke broeken met enkele clin d’oeils en een perfecte pasvorm, dus. Daar zal je in de nieuwe Zilton winkel kunnen op rekenen. Officiële opening: 6 oktober 2022.

De Zilton wintercollectie 22

Elk najaar verandert de natuur van een kleurrijk spektakel in een sober decor. Ook Zilton speelt daar komend seizoen op in met warme natuurtinten tot ijzige grijzen. Vooral bruintinten als dark beige, toffee, sand en saddle brown zorgen voor een soft casual effect. Groenen als olijf, kaki en leaf linken naar de natuur, waar warme en koude grijstinten de broeken een nonchalante city vibe inblazen. En het stijlvolle blauw? Klassiek dark navy tot speels indigo blue, voor elke look de gepaste tint.

Stijlvolle nonchalance

Een zorgvuldig uitgekozen stof is de basis van een geslaagde broek. Bij de selectie gaat Zilton dan ook zorgvuldig te werk. De huidige generatie stoffen zit op een danig hoog niveau, waardoor de broeken hoog scoren op vlak van duurzaamheid en er zich een waaier aan mogelijkheden aanbiedt. Of je nu valt voor een donkerblauwe chino of een regular fit jeans, de focus bij élk ontwerp ligt op draagcomfort, authenticiteit en kwaliteit.

Opvallend: er wordt ingezet op een relaxte new loose fit. Casual chic tot sporty en een tikje artistiek, met een hoofdrol voor de jogger pants. Perfecte winterstoffen om dat nonchalante effect te bekomen, zijn dan ook jersey wool, flanel en stoffen met microstructuren.

Geen winter zonder ribfluweel

Dé winterklassieker blijft natuurlijk ribfluweel, de aaibare casual die dit seizoen met zowel fijne als brede ribs experimenteert. De stof wordt voor model Sidney bovendien volgens een cold dye-procedé geverfd waardoor de broek een getemperde tint en een vintage karakter krijgt.

Opvallende details

Je hoeft niet te schreeuwen om eruit te springen. Zilton zet dan ook maximaal in op details. Zo krijgen paspels op achterzakken verfijnde contrasten, worden zijzakken elegant afgebiesd en kan hij die het wil bij het omslaan van de broekspijp een schitterende afwerking laten zien. Nog bijzondere details? Multicolour geprinte ruiten, een nonchalant stroplint bij model Marvin of een tailleband op vorm voor een vleugje rock ’n roll bij denimbroek George.