Terre Bleue Heren FW22: Een winter met pit

Foto’s: Terre Bleue

De winter van 2022 wordt er een met pit. Dat voorspelt de designer van Terre Bleue Heren. De casual chic mannencollectie voor herfst/winter 2022 heeft attitude en komt voor de boeg met straffe kleuren, onfeilbare winterstukken én duurzame materialen.

Kleuren met cachet

Sterke kleuren lopen als een lijn doorheen de wintercollectie van Terre Bleue Heren, van frisse groentinten tot accenten in oranje. Voor de stille kracht is er een palet van khaki, camel en bruin. Het blauw van Terre Bleue duikt op in tal van gedaanten, van hemelsblauw tot marineblauw. Winterse tinten hoeven niet donker te zijn. Heldere kleuren als zacht beige, lichtblauw en oker brengen licht tijdens kortere dagen.

Terre Bleue Heren toont zich elk seizoen een meester in kleurenharmonie en ook deze collectie laat zich vlot combineren. Neutrale tinten als khaki, beige en warm camel komen tot leven in combinatie met hemelsblauw en okergeel. De bruine tinten in de collectie zijn verrijkt met shots van groen. Ook blauw wordt vlot gecombineerd. Blauwe ruitenhemden en jacquardtruien krijgen accenten in groen, bruin of oranje.

Verrassende structuren

Mode beleven we met al onze zintuigen. Terre Bleue Heren pakt uit met verrassende texturen, die uitermate zacht en warm aanvoelen. Zo duikt flanel in op hemden én kostuums, er zijn dikke wollen truien met grafische motieven en structuurstoffen maken hun opmars. Corduroy vind je in comfortabel chinobroeken en – verrassend – ook in hemden met faux-unis-motief.

Ronduit geruit

Print lovers vinden elk seizoen hun gading bij Terre Bleue en dat geldt ook voor de mannencollectie. In herst/winter 2022 domineert de ruit bij Terre Bleue Heren. Grote ruitenpatronen sieren warme hemdjassen en button down hemden in flanel. Winterse jacquardprints vind je op heerlijk warme wollen truien. De mannencollectie van Terre Bleue staat bekend om de vele hemden met speelse microprints. Dit seizoen vind je kleine abstracte patronen in de collectie, net als paisley, vichyruiten en micro-pied-de-poule. Ze sieren hemden in zacht flanel en corduroy.

Onfeilbare winterstukken

Een sleutelstuk in de winter van Terre Bleue Heren is ongetwijfeld het geruite hemd, van hemden in katoenflanel tot warme hemdjassen in wol met doorstikte voering. Ook de debardeur is een sterkhouder. Die draag je deze winter overheen een hemd.

Een tendens tot meer geklede looks breekt dit najaar door. Terre Bleue Heren biedt een eigen interpretatie van het herenpak, uitgevoerd in een comfortabele wool blend met een grijs en blauw ruitenpatroon. Combineer het pak met een groen sweatshirt voor een ongedwongen look.

Tegelijk gekleed en sportief zijn de korte wollen blouson in lichtbeige en de bandplooibroek in dezelfde tint. Voeg een hemd, debardeur en een paar sneakers toe en je casual chic winterlook is helemaal af.

Duurzame stoffen

Terre Bleue zet steeds verder in op duurzaamheid. Dat ontdek je ook in de materialen in de herencollectie. Zo tref je biokatoen dit seizoen aan in verschillende hemden en truien. Tal van gerecycleerde vezels worden gebruikt in de stoffen, zoals gerecycleerde wol. Nieuw in deze collectie is duurzame schapenwol, waarbij wordt ingezet op het welzijn van de dieren. Je vindt het in zachte wollen truien.