Gigue voorspelt een geraffineerd najaar

Foto’s: Gigue

De kracht van eenvoud. Het is de gekende handtekening van Gigue. Ook dit seizoen bepalen uitgepuurde lijnen de silhouetten. Met zijn bijzondere details, voelbaar luxueuze stoffen en ongeëvenaard kleurenspel móet je de Gigue collectie voor herfst/winter 2022 van dichtbij ervaren. En de feestdagen? Die ogen straks extra chique.

Stoffenpracht: van soepel fluweel tot scuba

Dit najaar stopt Gigue de fantasie volop in de selectie van bijzondere stoffen. Gespot in de collectie: het soepele ribfluweel met zijn zijdeglans en het geraffineerde winterkatoen met z’n perzikzachte effect. Een stof met edge is scuba, een duikstof die wordt gebruikt voor rokken, tops en jurken. Ook de allerfijnste merinowol en het soepele boiled wool vind je in deze wintercollectie.

Gigue zet bovendien steeds meer in op duurzame materialen, met een blijvende focus op kwaliteit. Duurzame viscose, gerecycleerde vezels en biokatoen vind je in tal van de collectiestukken.

Een winter in kleur

Gigue staat bekend om de rijke kleurenharmonie. En ook het aankomende modeseizoen wordt er een van elegante tinten. De kleuren ogen vrouwelijk, zacht en puur met een hoofdrol voor fruitige pasteltinten als apricot en clementine, prachtig in combinatie met tedere rozetinten als rosewood, dusty rose en orchid, en groen als aloe en pine.

Krachtige kleuren als magenta en butternut blazen je winters silhouet extra energie in, terwijl klassiekers zwart en bruin een tintje zachter kleuren in combinatie met winters witte varianten als almond, cream en biscuit.

Accent op de schouders met volants en smock

Onderschat het effect van een detail niet. Zo wordt er dit najaar gespeeld met shoulder padding waardoor de focus elegant naar de schouders wordt verlegd. Ook smockdetails, volants en speelse kragen op blouses en jurken leggen de focus op de schouders en op de hals.

Ook de sets, een silhouet dat bestaat uit een boven- en onderstuk in dezelfde stof en kleur of print, zetten op eenvoudige wijze een krachtig statement neer. Ton-sur-ton in de zachte seizoenskleuren, casual chic in pied de poule of speels in een grafische bloemenprint: voor elke gelegenheid een geschikt duo.

Mantels om van te houden

De mantel blijft het topstuk van de winter. Dit najaar speelt Gigue met een oversized fit, waardoor je deze comfortabel over je broekpak of blazer draagt. De mantels in zachte en natuurlijke tinten krijgen het gezelschap van de ruit, in mini- tot maxiformaat. Deze geruite mantels zijn er in meerkleurige mohair.

Voordat de winter zich laat voelen, volstaat echter een tussenseizoensjas. Zo is er de A-lijn parkajas, in butternut of pine, sportief en vrouwelijk met een rechte broek of jeans. De cape in boiled wool gooit je tijdens het tussenseizoen vlot overheen een van de mouwloze blazers uit de collectie. Ook de boiled wool mantels zijn er in verschillende kleuren, van rosewood tot het rijke pine groen.

Het broekpak heruitgevonden

Een signature van Gigue is ongetwijfeld het broekpak. Dit najaar vind je het in tal van varianten bij Gigue. Zo duikt een uiterst soepel ribfluweel op in deze najaarscollectie. Het zorgt voor een vloeiend broekpaksilhouet met een lichte glans, in het zachte almond of in aloe groen.

Mouwloze blazers bieden een elegante herinterpretatie van het broekpak. Draag ze uitgepuurd met een rolkraagtrui in merinowol of overheen een blouse met smockdetails. Dit najaar maak je een modieus statement met de mouwloze blazer met ruiten én schoudervullingen.

Feestnummers

Fast forward naar de feesten: na twee bescheiden edities vieren we dit jaar hopelijk extra uitbundig en dat vertaalt zich dan ook naar de outfits. Zorgen straks voor vuurwerk? Het fluwelen kostuum met een extra chique uitstraling en een aaibaar kantje. Ook de jurken en blouses met chinoiserie-print, zetten een geraffineerd statement neer.

De chemisiers van dit seizoen, met hun elegante halslijnen en volants, vormen een feestelijk geslaagd duo in combinatie met de pencil skirt of de iets wijdere carrot-broek.

Nieuw: handtassen

Het juiste accessoire geeft een outfit karakter en zorgt voor die vrouwelijke toets. Om die reden komt Gigue elk seizoen met bijzondere accessoires, van een kleurrijke zijden sjaal tot een lederen laarsje. Dat aanbod breidt uit, want dit najaar pakt het label voor het eerst uit met een collectie handtassen. Voor het ontwerp liet Gigue zich inspireren door de saddle bag, de tijdloze, preppy klassieker die met z’n ronde, zachte vorm en soepel kalfsleder perfect matcht met de outdoor elegance van Gigue. De zadeltas kreeg een originele twist en is er in drie varianten in een vrouwelijk taupe en in kastanjebruin.