Belgische mode mag (nog steeds) gezien worden!

Tekst: Marthe Van Campenhout

Foto’s: Stéphanie Smeets

Van 11 tot 17 oktober, tijdens de Week van de Belgische Mode (WVDBM), staan alle spotlights gericht op onze Belgische modemerken en winkels. En terecht, want onze creaties van eigen bodem behoren nog steeds tot de wereldtop. Wat mag je deze week verwachten?

Shoppen is een feestje

Aan deze 3de editie van de WVDBM doen maar liefst 900 winkelpunten en 90 Belgische modemerken mee. Elk op eigen hun eigen manier maken ze er deze week een echt feestje van en halen ze alles uit de kast om lokale shoppers te verwennen. Bij sommige adresjes scoor je bij je aankoop een leuk geschenk of een fijne korting. De deelnemende verkooppunten herken je aan de WVDBM-affiche.

Gaststad Leuven

Voor deze editie is Leuven de gaststad. Niet alleen zetten de talrijke deelnemende modezaken hun beste beentje voor, ook kun je er een shoppingroute volgen, word je verwend met tal van cadeaubonnen, give aways en goodie bags én ben je de eregast op heel wat mini-modeshows. Als bruisende shoppingstad vormt Leuven het perfecte decor voor deze bijzondere week, aldus organisatoren Mode Unie en Creamoda.

“Het is vandaag meer dan ooit tijd om extra aandacht te vestigen op de verscheidenheid van Belgische modemerken, terug te vinden in alle segmenten en voor alle types consumenten. Er is Belgische mode beschikbaar voor elk budget maar we stellen vast dat de consument hier niet voldoende van op de hoogte is. Via de Week van de Belgische mode willen we de Belg (nog) trotser maken op ons groot aanbod van Belgische mode, modemerken en modehandelaars, Het is en blijft belangrijk om bewustzijn te creëren over de voordelen van het kopen van Belgische mode en van de troeven van het shoppen in een lokale modewinkel”

Wendy Luyckx - Creamoda
Kim Van Oncen in Caroline Biss

Een duwtje in de rug

Het gezicht van de Week van de Belgische Mode is actrice Kim Van Oncen, bekend als actrice Saartje uit de populaire VRT Eén reeks ‘Dertigers’. Kim draagt Belgische mode een warm hart toe en ondersteunt de WVDBM-campagne op alle mogelijke manieren. Je vindt haar brede smile terug op de affiches, ze is aanwezig in de gaststad en ze zet de WVDBM in de kijker via haar eigen social kanalen. Het is haar manier om iedereen die werkt met Belgische mode een duwtje in de rug te geven, zeker na de moeilijke coronaperiode.

Trots op Belgische mode

Door corona hebben heel wat consumenten gelukkig beseft hoe belangrijk het is om lokaal te kopen.  ‘Meer dan ooit willen ze hun eigen economie ondersteunen, vinden ze de service van lokale handelaars belangrijk en waarderen ze ons diverse aanbod’, klinkt het bij organisator Creamoda, de Belgische modefederatie. ‘Bovendien zijn consumenten nog steeds erg trots om Belgische mode te dragen.’ Nog redenen om te kiezen voor Belgisch? ‘Belgische mode heeft gewoon erg veel te bieden: elk type consument vindt er zijn of haar gading,’ aldus Mode Unie, de belangenvereniging van zelfstandige mode-ondernemers.

Kim Van Oncen in Caroline Biss

Limited edition tote bag

Om enthousiaste shoppers tijdens de WDVBM extra te belonen, werd een exclusieve tote bag ontworpen op basis van een design van -uiteraard Belgisch- ontwerpster Klaartje Busselot. Dit mooie hebbeding is gevuld met allerlei leuke vouchers en geschenkjes. Je kan de shoppingtas bemachtigen via de deelnemende winkelpunten. Het gaat om een limited edition, dus wees er snel bij!

Tote bag WVDBM

Shoptip

Ga zeker eens langs bij onze partners, zij verkopen ook Belgische modemerken:

Pand 1 in Bonheiden

Boetiek Pexters in Wellen 

Meer weten over de WDVBM?

Alle informatie en deelnemende adressen vind je hier:

Website WDVBM

Deelnemende winkelpunten

Organisator Creamoda

Organisator Mode Unie