Hoteontbijten - Myx Magazine

De beste hotelontbijten ter wereld

Voorbij zijn de dagen van saaie continentale ontbijten. In plaats daarvan zeggen we "goedemorgen" met knoedels, prosciutto met gesneden meloen, en luchtige eieren Benedict bij enkele van de beste ontbijten in hotels over de hele wereld.

CNT

Casa San Agustín, Cartagena

Je kunt echt geen betere locatie kiezen in deze havenstad: Het gerestaureerde 17e eeuwse hotel ligt slechts een paar blokken van de waterkant in het midden van het centrum van de oude stad – een uitstekende uitvalsbasis om over de forten en de met palmbomen bezaaide oevers te zwerven. Het pand zelf is een stukje geschiedenis: De houten balken, fresco’s en de aquaductmuur zijn allemaal origineel. De gasten hebben de neiging om een vroeg begin te maken met het ontbijt en het terras te vullen zodra de keuken opengaat, om 7.30 uur. Maar de ochtendscène neemt pas echt toe rond 9 uur, wanneer de Cartagenianen binnenrollen. De volgende uren gonst het betegelde terras en de eetzaal van zakenmensen en dames die ontbijten over butifarra (varkensgehakt), carimañolas (cassavebeignets), en licht gebakken maïspasjes, afgemaakt met ei, en dan weer gebakken. Ze worden het best gegrild in zure room en overgoten met de niet al te pikante hogao saus, een traditionele Colombiaanse sofrito van tomaat en knoflook. -Erin Florio

Hotelontbijten Myx Magazine
by Paola + Murray

The Peninsula, Parijs

Ik heb me vaak afgevraagd hoe die lobby’s en eetzalen er in hun hoogtijdagen moeten hebben uitgezien, terwijl ik omhoog keek naar de lijstwerkers die uit te veel onzorgvuldige “verfrissingen” in een willekeurig aantal grande dame hotels kwamen. The Peninsula Parijs, met zijn zorgvuldig gerestaureerde 1908 Belle Époque houtsnijwerk, goud- en bronzen vergulding, handgeschilderde muren en fresco’s, mozaïekvloeren en gebrandschilderde plafonds, laat weinig aan de verbeelding over. Het ontbijt in de weelderige Le Lobby omvat traditionele Europese, Amerikaanse en Kantonese menu’s en wordt geserveerd met alle pracht en praal van een vervlogen tijdperk. -Pilar Guzmán

Hotelontbijten Myx Magazine
by Matt Hranek

The Norman, Tel Aviv

Met zijn opstapeling van olijven, Perzische komkommers en snoepgoed-zoete cherrytomaten is de ochtendspreiding in The Norman, een omgebouwde Bauhaus-schoonheid uit de jaren twintig van de vorige eeuw, een microkosmos van de buzzy food scene van Tel Aviv. Het gaat allemaal om de shakshuka. Die fantastische rokerigheid komt van verkoolde paprika’s die vier uur lang sudderen met knoflook en pepers voordat ze worden gemengd met tomaten en zoete paprika’s, en uiteindelijk worden gebakken met eieren. Voor een zoetigheidshitje met je bonenkruid ga je naar de geurige, meloenachtige cactusvijg (plaatselijk bekend als sabravrucht) en vers geperst wortelsap. Het buffet is gevuld met tahini, halvah, en feta, maar de opvallende spread is de romige koemelk labneh bestrooid met za’atar. -Adeena Sussman

Hotelontbijten Myx Magazine
Gabriela Herman

Ett Hem, Stockholm

Er is veel geschreven over Ilse Crawford’s meesterlijke gelaagdheid van verstilde aardetinten en 18e tot 21e eeuwse Scandinavische vormgeving in dit 12-kamerhotel. Het ontbijt, een even schilderachtig tafereel van kavring-roggebrood, frambozen- en wolkenbessenjam, amandelgranen, gerookte ham en biologische eieren geserveerd op niet op elkaar afgestemde en toch gecoördineerde keramische borden, levert het onuitgesproken principe van het pand op: het is net als uw huis, alleen veel beter.

Hotelontbijten Myx Magazine

Hotel del Russie, Rome

Elk jaar in juni, gedurende 26 jaar, heb ik een nachtvlucht genomen van JFK naar Rome om mijn moeder’s kant van de familie te bezoeken. Zodra we aankomen, kan ik alleen nog maar denken aan een panino gevuld met flinterdunne plakjes prosciutto. Maar als ik het huis van mijn oma binnenloop, met een jetlag en een brullende, lege buik, word ik geconfronteerd met een espresso, een kom abrikozen en een enkele droge biscotto. De waarheid is dat, ondanks het feit dat de Italianen de heersende wereldkampioenen op het gebied van voedsel zijn, ze niet ontbijten. Het wordt meestal staande genomen aan de dichtstbijzijnde bar, als het al genuttigd wordt. De enige plek om een echt fatsoenlijke spread (en een comfortabele zitplaats) te vinden is in een hotel, en het toonbeeld van de vorm wordt geserveerd in de tuin bij Rocco Forte’s de Russie. De pastel-roze trap op de binnenplaats komt uit op een uitgestrekt terras in de schaduw van palmen en citroenbomen waar u uw schuimende cappuccino, crostini, vers geperst sinaasappelsap en aperitiefwaardige salumi krijgt. De volgende keer neem ik een omweg op weg naar Fiumicino. -Andrea Whittle

Hotelontbijten Myx Magazine
Oddur Thorisson

Thompson Playa del Carmen, Mexico

Het restaurant op het dak, Cinco, heeft een Yucatán-geïnspireerd menu, uitzicht op de oceaan, en een zwembad letterlijk op een steenworp afstand van uw tafel. Karnemelkpannenkoeken worden geserveerd met kokosnoot crème fraîche, een druppel gember-hibiscusjam en een stukje ahornstroop. Chilaquiles komen met ultracrispy tortilla’s en eieren van een lokale boerderij. Bestel ze divorciados – deels met salsa verde en deels met rode-chillisaus. De huisbereide jam, zoals de spearmint-watermeloen en de geroosterde ananas met kruidnagel tillen het broodmandje naar een hoger niveau. Voor een beetje extra spice op je eieren, vraag dan naar de charred-habanero salsa. De afgebeelde sapmix heeft komkommer, ananas en chaya, een inheems bladgroen dat vol zit met meer ijzer dan spinazie. -Rebecca Misner

Hotelontbijten Myx Magazine
Alex Grossman

Baccarat Hotel New York

Met zijn geplooide zijden muren, pluche ecru stoelen, rode rozen, en natuurlijk kristallen kroonluchters en kandelaars, zal de Grand Salon van het Baccarat Hotel u in de stemming brengen voor een decadent ontbijt. U zult niet teleurgesteld zijn als u hier uw carbo voorraad op de croissants blaast, maar de off-menu ricotta pannenkoeken-alles pluizig met boterkraakjes, bestrooid met poedersuiker en geserveerd met ahornstroop en een quenelle van boter- is de bestelling die niet te versmaden is. Ga elk spoor van schuld tegen met een groen sap dat geen gebaar naar zoetheid maakt en bijt met peterselie en selderij. En iemand zou de custardy canelé moeten halen, om door te spoelen met een sterke espresso, want het zonlicht dat door de afgeschuinde glazen ramen stroomt, verspreidt de regenbogen over je tafel. -Rachel Khong

Hotelontbijten Myx Magazine
Oddur Thorisson

Brae, Victoria

Toen chef-kok Dan Hunter dit jaar zes suites opende naast zijn cult restaurant, hield hij “brekkie” eenvoudig, op zoek naar Brae’s 30 hectare boerderij voor inspiratie voor het menu. Het is geen Aussie ontbijt zonder fruit- of jam en honing om te mengen met de muesli. Brae’s worden gemaakt met pruimen en bessen uit zijn boomgaarden, of met de hand uit zijn eigen bijenkorf. Het maken van het huisgemaakte zuurdesem duurt dagen: Het deeg rust ‘s nachts en vervolgens gedurende 22 uur koud gefermenteerd voordat het in een houtoven in de open lucht wordt gebakken. Chef-kok Dan vervangt spek door huisgemaakte vleeswaren van scharrelvarkens die op de beroemde Greenvale Farm in Victoria worden gefokt.

Hotelontbijten Myx Magazine
Sharyn Cairns

Le Bristol Parijs

Het kenmerkende ontbijt in Epicure – het Michelin-sterrenrestaurant van het hotel – is een casestudy in de oude wereld van de decadentie. Chef-kok Éric Fréchon, die hier al sinds 1999 is, zal uw dag beginnen met Parmaham en burrata, gerookte zalm en blini, seizoensfruit met een gezonde kant van fromage blanc, en een zachtgekookt ei bedekt met Sologne kaviaar, crème fraîche, en een eetbaar 23-karaats goudblad. Het wordt allemaal geserveerd op handgeschilderd Limoges porselein en vergezeld van Champagne. De sommelier koppelt elke maand andere vintage, in December is het Dom Pérignon 2006. Wat u misschien een stuk vrijer maakt met uw creditcard tijdens een wandeling in de rue St-Honoré. -Andrea Whittle

Hotelontbijten Myx Magazine
Matt Hranek

Babylonstoren, Zuid-Afrika

Bij Babel, het koeienstal-restaurant van het hotel, kan de vraag “Wat is er voor het ontbijt?” het beste worden beantwoord door een kijkje te nemen in de 8 hectare grote tuin. Uw yoghurt met dubbele room kan geladen zijn met guave en cape kruisbessen; noot, venkel en kerriepoedergranulaat; en een lepel blauwe gomhoning uit de bijenkorven van het hotel. Bovenop het houtgestookte boerenbrood wordt tarwe van de boerderij gelegd – met hopen zoute Serrano-ham en Gorgonzola (of gewoon een plakje handgeklapte boter). En als je de avond ervoor een glas te veel van de Babel rood had, zou een scheutje gember in je vers geperste bieten- en bloedsinaasappelsap het moeten doen. -Sarah Khan

Hotelontbijten Myx Magazine
David Crookes

Aman Tokyo, Japan

Het Japanse ontbijt is een microkosmos van de cultuur zelf. Hier wordt een balans van textuur, kleur en smaak met mooie precisie uitgevoerd. Deze opgerolde Tamagoyaki is pittiger dan de eieren die wij gewend zijn: Het wordt geserveerd met geraspte radijs en gepekelde groenten en gemberrundvlees. Gemarineerde aubergine, shishito paprika’s, taro en wortel worden apart van de rijst en vis gegeten. Je krijgt ofwel gestoomde rijst ofwel congeerrijst (Japans havermout), gepeld met ingemaakte pruim (naast de vrucht). De zalm wordt geleverd door de beroemde Tsukiji vismarkt in Tokio en vervolgens licht gebakken en geserveerd met gedroogd zeewier.

Hotelontbijten Myx Magazine
Koji Hanabuchi

Chiltern Firehouse, Londen

Het ongelofelijk schilderachtige Marylebone restaurant trekt alle beroemdheden -Cara Delevingne, Marina Abramović, zelfs David Cameron- en hardnekkige paparazzi in het donker. Maar in de rustige ochtenduren is het een gezellig, rustig toevluchtsoord in de meest voorkomende buurt van de stad. Met een gezonde kwak pure vanille grenst de vanille pap hier aan het dessert. En de Anglo-fied versie van de eieren Benedict wordt gemaakt met eieren van scharrelkippen uit Burford Brown (een Engels erfgoedras) en esdoorn gerookte ham van Aubrey Allen, de beste slager van Suffolk.

Hotelontbijten Myx Magazine
Nicole Franzen

Upper House, Hong Kong

Sla de eieren en toast over en bestel Café Gray Deluxe’s “Upper East Breakfast”. Het bevat alle basisprincipes van een klassieke Chinese ochtendspreiding, met umami als extraatje. Proef de waanzinnig delicate (en verslavende) char siu bao, een superlicht en luchtig gestoomd broodje bloem gevuld met zoete, langzaam geroosterde varkenshaasjes. Voeg on the side congee toe- denk aan rijstpap met maïs en krabvlees , als een Aziatische versie van kippensoep. Deze wordt aangevuld met traditionele garnering – gesnipperde koriander en reepjes groene ui en gember – en een beetje geroosterde pinda’s. En je kunt de noedels niet vergeten. Hier krijg je twee soorten: een varkensgehakt en garnalen siu mai en de mollige garnalen ha gau gau (in de witte geplooide wikkel).

Hotelontbijten Myx Magazine
Amanda Kho

Hotel d’Angleterre, Kopenhagen

De 260 jaar oude grande dame maakt een gemene Deense morgenmad van vis, vleeswaren en brood, geserveerd met uitzicht op King’s New Square. Probeer dit eens: Als het zwemt, kan hij het tot op een Deens ontbijtbordje maken. De sterren die hier worden aangeboden zijn fjord-garnalen, hooi-gerookte zalm en huisgepekelde haring. De croissants worden dagelijks gemaakt, maar het zijn de *tebirkes*-een gelaagd gebakje bedekt met maanzaad en gevuld met een pasta van suikermarsepein en spandauer, of, zoals we het kennen, Danish, die bij je blijven.

Hotelontbijten Myx Magazine
Nicole Franzen

Hôtel du Palais, Biarritz

Toen Condé Nast Traveler creatief directeur Yolanda Edwards terugkwam uit Frans Baskenland, raasde ze over het ontbijt in het Du Palais – met name de seizoensgebonden juweliersla en piment d’espelette, die rokerige peper die alles, inclusief de perfect zachte roereieren van het buffet, beter doet smaken. Geniet ervan, samen met huisgebakken brioche, vleeswaren en fruittaarten, in de eetzaal tot laat in de ochtend, wat betekent dat u de lunch kunt overslaan.

Hotelontbijten Myx Magazine
Matt Hranek

Park Hyatt Saigon, Vietnam

Ons favoriete hotel in Ho Chi Minh City – vers van een grote redo- serveert een van de beste ontbijten van de stad. De Vietnamezen slaan hun geliefde pho achterover zoals de Italianen dat doen met espresso: snel, routinematig en vaak in de ochtend. Wij? We blijven graag hangen bij de geurige, met kruiden bestrooide noedelsoep in het Park Hyatt Saigon, waar een ploeg chef-koks uren voor de zonsopgang en hotelgasten aan de slag gaat met die vlezige, kardemom-y-bouillon. Een stevige kom houdt je een dagje op de been, temeer als je het in combinatie drinkt met een Vietnamese koffie, een sterk brouwsel met zoete gecondenseerde melk.

Hotelontbijten Myx Magazine
Jason Lang

Otahuna Lodge, Nieuw-Zeeland

Er is geen menukaart in dit elegante South Island herenhuis. In plaats daarvan maken de chef-koks je wat je maar wilt die ochtend, met wat er ook maar vers uit de tuin komt. De keuken combineert vaak huisbereide coppa en prosciutto met gesneden meloen uit de boomgaard, besprenkeld met vanilleboon-geïnfuseerde olijfolie en 20 jaar oude balsamico. Bovenop kun je nog warme zuurdesembroodjes, bananenbrood, frambozenmuffins en dadelbroodjes verwachten, allemaal in eigen huis gebakken.

Hotelontbijten Myx Magazine
Alan Jensen

Masseria Potenti, Italië

Vijftien jaar geleden, toen Maria Grazia Di Lauro Tommasino een zestiende-eeuwse masseria, oftewel een met stenen beklede boerderij, in Salento kocht, stelde ze zich een retraite voor waar zij en haar man hun pensioen konden doorbrengen met vrienden in de pergola-geschaduwde binnenplaats op een paar mijl van de Ionische kust. Maar de voormalige advocaat uit Milaan ontdekte dat ze een talent had voor gastvrijheid, en ze veranderde de plek in 2010 in een hotel, of zoals haar dochter Chiara het uitdrukte, “de definitie van vrienden uitgebreid”. Masseria Potenti is nog steeds een familiezaak, met Maria Grazia, de matriarch, die de keuken voorzit en hun 320 hectare met vijgen, bramen, granaatappels en olijven exploiteert. De laatste keer dat ik er was, genietend van omeletten met kruiden uit de tuin en een ontbijtbuffet van frisellebrood (een zeldzaamheid in een land dat de ochtend “maaltijd” als een stevige stand-up affaire behandelt), heeft ze me overtuigd om overal te eten, behalve in haar eetkamer, zoals elke goede vriendin zou doen. -Andrew Sessa

Hotelontbijten Myx Magazine

Four Seasons Hotel Amman

Roer een lepel taart, romige labneh in een kom bessen, of voeg een dollop toe aan een bordje fatteh, dat is zoiets als chilaquiles uit het Midden-Oosten, met brokken geroosterd plat brood en kikkererwten. Manakish, een zelfgemaakte pita bedekt met een gezonde stoffering van za’atar, is vergelijkbaar met pizza. Hier wordt het geserveerd met groene en zwarte Nabali-olijven uit een bosje in de buurt van de oude Grieks-Romeinse stad Jerash. Wissel happen van komijn- en koriander-vlezige falafel af met knapperige radijsjes en komkommers – een gaat-met-alles bijgerecht. En natuurlijk een kopje aardse, zoete muntthee. Neem wat mee naar huis van Turtle Green Tea Bar, een café in de nabijgelegen Rainbow Street.

Hotelontbijten Myx Magazine
Gabriella Herman