Restaurant Lunet in Antwerpen opent officieel haar deuren

Tekst en foto’s: Typhoon Hospitality

Op 25 maart opent restaurant Lunet in Antwerpen. De keuken serveert seizoensgebonden gerechten - gemaakt met lokale ingrediënten - die zijn geïnspireerd op de natuur.

Food inspired by nature. Bij Lunet staan gezonde en duurzame gerechten centraal, die worden geserveerd in een restaurant waar floral prints, planten en groene accenten worden afgewisseld met messing lampen en marmeren tafeltjes. Hier plof je heerlijk neer na een dag shoppen in de stad.

Duurzame keuken

De keuken van Lunet koopt zoveel mogelijk in bij lokale leveranciers uit Antwerpen en België en serveert seizoensgebonden gerechten met Franse en Mediterrane invloeden. De koks werken alleen met verse ingrediënten die volledig worden gebruikt om zo een minimale voetafdruk en afval achter te laten. Ook serveren ze geen bedreigde vissoorten of kooi-eieren. Locals en toeristen kunnen hier dus met een gerust hart aanschuiven. De elegante keuken heeft een sterke identiteit, waar eenvoud met sterke smaak centraal staan. Zo bestel je bijvoorbeeld zeebaars met aardappelcrème, paddenstoelen en asperges of lamskroon met kruidenkorst, bloemkoolpuree en tomaten en afsluitend gebrande manchego met vijgen en pistache. Of ga voor het viergangen-ontdekkingsmenu. Lunet is niet alleen geopend voor lunch (vanaf mei 2022) en diner, maar verkoopt ook het heerlijke artisanale ijs van de Antwerpse cremerie Germaine, ideaal voor tijdens een zomerse picknick in het Stadspark.

Drie-eenheid: lokaal, natuur, passie

Het centrale park van Antwerpen heeft een rijke geschiedenis. De driehoekige vorm van het park is een overblijfsel van Fort Herentals, een van de forten die de stad in de 16e eeuw bewaakten. De lunet van Herentals maakte deel uit van de Spaanse verdedigingsmuur die werd gebouwd als beveiliging voor de stad en bestond uit onder andere vier beschermende barrières. Deze barrières hadden een ruwweg driehoekige vorm, waarbij het ontwerp van het tegenwoordige Stadspark rekening mee is gehouden. Het was de start voor meer groen in hartje Antwerpen. Groen komt ook terug in restaurant Lunet, evenals het getal drie in de vorm van de drie drijfveren: lokaal, natuur en passie. Alles bij Lunet is het resultaat van menselijk vakmanschap.

Centrale ligging middenin Antwerpen

Het team van Lunet staat onder leiding van Anthony Pierards. Pierards is een ervaren horecadier en general manager van Mercure Antwerp City Centre, het hotel waar Lunet onderdeel van is. Hij zorgt ervoor dat zowel de reizigers die Mercure Antwerp City Centre of de stad bezoeken als de Antwerpenaren zelf zich thuis voelen in het restaurant. De toegankelijke en lichte ruimte, ontworpen door designbureau Buckley Gray Yeoman, doet de rest. Restaurant Lunet ligt om de hoek van station Antwerpen Centraal en MoMu Antwerpen en is de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen etentje na een dag struinen door Antwerpen of als ontmoetingsplaats voor collega’s en vrienden. De keuken is geopend van 17:30 tot 22:00 uur en de bar van 10:00 tot 01:00 uur. Lunet zal in mei 2022 openen voor de lunch.