Expect the unexpected bij hotel FRANQ

Foto’s: Studio Aline Friant-Hoste

31 augustus trapte het Antwerpse luxehotel FRANQ een reeks speakeasy-evenementen af tijdens een avond vol livejazzmuziek, hapjes van sterrenchef Tim Meuleneire en heel veel champagne. Het was het startschot van de nieuwe no-nonsense-weg die FRANQ met de aanstelling van General Manager Christel Cabanier is ingeslagen. Luxe hoeft niet hoogdravend of onbereikbaar te zijn. Dat is wat FRANQ wil uitstralen. Aan General Manager Christel Cabanier om deze boodschap over te brengen aan alle Antwerpenaren, Belgen en iedereen die op zoek is naar een fijne plek die alle zintuigen prikkelt.

Out of the box

Hotel FRANQ en het bijbehorende Restaurant FRANQ* zijn gevestigd in een voormalig bankgebouw. Het monumentale en karakteristieke 18e-eeuwse achterhuis zal voortaan gebruikt worden voor feestelijke en originele evenementen waarbij Cabanier niet schuwt om out of the box te denken. Het gebouw telt twee verdiepingen en ademt historie door de monumentale gevel, de originele details en houten balken. Het leent zich uitstekend voor intieme gelegenheden, zoals een speakeasy-avond of privéfeesten.

Roaring twenties

Op 31 augustus werden genodigden met een wachtwoord, die ze kregen via een sms, naar de poort van FRANQ toegestuurd. Daar stond er een portier klaar om de genodigden verder te begeleiden, als het correcte wachtwoord werd doorgegeven. Een eerste verrassing was een shotje van het mysterieuze, zwarte FRANQ water.
De speakeasy bar bevindt zich in het achterhuis van het hotel dat werd omgetoverd naar een roaring feestavond, back in the twenties. Dorst hadden de gasten zeker niet. De eerste toast van de avond gebeurde à la Leonardo DiCaprio met een coupe Telmont champagne. Maison Telmont werd in 1912 geboren uit een avant-garde standpunt. Sinds dit jaar investeert DiCaprio in het merk door een gedeelde passie voor de bescherming van het milieu. Verder werden de genodigden verwend met de legendarische Fish House punch, één van ‘s werelds oudste cocktails van de Franse spirits groep Rémy Cointreau.

Het werd een avond om nooit te vergeten en er zullen nog meer memorabele avonden volgen. Het eerstvolgende speakeasy-evenement vindt plaats op 29 september. Verwacht je aan een avond met een exclusieve cocktailkaart en bites door Tim Meuleneire. Om een exclusief plekje te bemachtigen houd je best de website en sociale mediakanalen van Hotel FRANQ in de gaten.
Wil je het achterhuis afhuren voor je eigen feest? Ook dat kan. Neem contact op met FRANQ voor de mogelijkheden.