Plug & Play: streaming als ultieme beleving.

Vergaderen, feesten, gezellig netwerken en live ervaringen delen: sinds de coronapandemie moeten we het zonder stellen. Hoe hou je als bedrijf contact met je klanten, leads, personeel en leveranciers zonder te vervallen in eindeloze online meetings of saaie presentaties? Performer en ondernemer Erik Goossens sloeg met 17 andere bedrijven de handen in elkaar en biedt een unieke oplossing met Plug & Play: streaming met een extra dimensie.

Marthe Van Campenhout

Out of the Boxs

Erik Goossens kennen we allemaal als acteur en zanger. Dat is hij trouwens nog steeds. Hij komt echter uit een nest van zelfstandigen, en was daardoor altijd al aangetrokken door de commerciële sector. In 2013 richtte hij Boxs op, een creatief bureau waarin hij zijn ervaring en creativiteit als performer combineert met een aangeboren commerciële feeling. “Het is altijd mijn missie geweest om de culturele en de bedrijfswereld dichter naar elkaar toe te brengen. Vandaag is iets vaak nog ‘cultureel’ of ‘commercieel’, alsof dat twee tegenpolen zijn. Ik zie net enorm veel potentieel in de combinatie van beiden. Door kunst te integreren in marketing, en omgekeerd, kunnen we echt out of the box denken en nieuwe mogelijkheden creëren.”

Een nieuwe manier om te connecteren

Het creëren van nieuwe mogelijkheden werd bijzonder actueel door de coronacrisis. “Er gebeurden twee dingen, en ik zag meteen een verband,” legt Erik uit. “Enerzijds ontstond er al snel een enorme behoefte bij bedrijven aan een nieuwe manier om te connecteren met alle betrokken partijen, zoals klanten, personeel en leveranciers. Anderzijds zaten heel wat vakmensen van de ene op de andere dag zonder werk. Denk aan medewerkers van productiebedrijven, decorbouwers, audiovisuele technici en organisatoren van events.”

"Het is altijd mijn missie geweest om de culturele en de bedrijfswereld dichter naar elkaar toe te brengen."

Erik Goossens

Het geheel is groter dan de som der delen

De voorbije maanden stak Erik met 18 specialisten uit verschillende sectoren de koppen bij elkaar. Het resultaat is Plug & Play, een uniek samenwerkingsverband dat alle expertise bundelt die nodig is om online belevingen tot een hoger niveau te tillen. “Door deze samenwerking creëren we een geheel dat sterker is dan de som van de delen. Want vergis je niet: als je op een professionele manier wil streamen, komen er al snel 30 verschillende disciplines bij kijken, van regie tot productie en IT. Met Plug & Play combineren we de knowhow van de event-, audiovisuele- en IT-sector en bieden zo een totaaloplossing die een stuk verder gaat dan de doorsnee streaming-ervaring. Bovendien verzorgen we het hele traject van a tot z, zodat de klant volledig ontzorgd wordt.”

Virtueel inchecken

Een zeer logisch verhaal, en toch klinkt het allemaal nog wat abstract. “Dat is logisch,” verklaart Erik. “De oplossingen die we momenteel uitwerken zouden zonder de coronacrisis misschien pas over enkele jaren hun intrede doen.”

Een voorbeeld om het concreet te maken? “Stel je een event voor, waarbij je achter je computerscherm incheckt aan een virtuele balie. Er wordt meteen een avatar van jou gecreëerd en je bent vertrokken. Vervolgens kun je vragen stellen, zoals ‘Wie ken ik hier?’ of ‘Waar zitten de andere journalisten?’. Op die manier kun je connecteren met anderen en in aparte break-out rooms een gesprek aangaan. Daarnaast kun je ook qua productbeleving erg leuke dingen doen. We gebruiken heel wat technieken uit de gaming wereld om alles zo concreet mogelijk te maken. Er zijn ook heel wat integraties mogelijk, met betaalmodules of data-toepassingen. De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid.”

"De oplossingen die we momenteel uitwerken zouden zonder de coronacrisis misschien pas over enkele jaren hun intrede doen.”

Erik Goossens

Hybride events

Ook voor eenvoudigere concepten kun je bij Plug & Play terecht. “Een keynote speech, bijvoorbeeld. Zoiets komt op een scherm heel anders over dan live. Daar moet echt over nagedacht worden. En dan komt mijn ervaring met TV-formats erg goed van pas. Ik help met het schrijven, regisseren en coachen van de spreker zodat de boodschap perfect overkomt zoals ze bedoeld is.”

Een ding is duidelijk: ‘dankzij’ de coronacrisis worden we in een nieuwe, virtuele wereld gekatapulteerd. En wat als de crisis voorbij is en we opnieuw gezellig bij elkaar kunnen kruipen? “Dan gaan we daar uiteraard volop van profiteren, maar deze oplossingen zullen blijven bestaan,” aldus Erik. “Hybride events, waarbij je live en online belevenissen combineert, zullen een belangrijke trend worden. Het worden in elk geval boeiende tijden.”

1 organisatie, 1 aanspreekpunt, 1 partner voor uw streaming