Maarten Janse - Lexson founder

Het motto van LEXSON? Always deliver more than expected!

tekst: Helen Richardson

LEXSON vertegenwoordigt en verdeelt modemerken uit de hele wereld. Het bedrijf levert aan meer dan 500 verkooppunten in heel Nederland en België. Wij vroegen aan fashion beest Maarten Janse hoe hij dit aanpakt en wat hem drijft.

Je zette LEXSON op de kaart na een succesvol track record in sales en marketing. Was dit altijd al onderdeel van je grote plan?

“Ik heb altijd al van design, sport, gezondheid en mode gehouden. Na 8 jaar werken voor multinationals als Masterfoods en Coca-Cola heb ik een sterk verlangen naar vrijheid ontwikkeld. Mijn langgekoesterde droom werd werkelijkheid toen ik mijn eigen modebedrijf begon. In de loop der jaren heb ik een sterke drang ontwikkeld om merken en mensen te helpen hun volledige potentieel te ontsluiten. Ik hou ervan om mooie dingen te creëren. Maar vooral wil ik mensen gelukkig maken.”

Lexson - Interieur - Maarten Janse - Myx Magazine

LEXSON vertegenwoordigt en distribueert een spannende mix van veelgeprezen modemerken en opkomende merken en vindt dat een merk iets moet toevoegen aan je huidige portfolio. Leg eens uit…

“Het bedrijf achter het merk is net zo belangrijk. Onze klanten komen uit het hele land, dus we willen de reis naar onze showroom echt de moeite waard maken door een compleet assortiment kleding, accessoires en lifestyle producten aan te bieden. We zijn altijd op zoek naar partners die dezelfde waarden en passie delen als de Lexsons. Om een merk op te bouwen, moeten we allemaal samenwerken. Plus, het maakt onze banen veel leuker.”

Ga je altijd een stapje verder?

We doen er alles aan om onze naamsbekendheid te vergroten, de zichtbaarheid van onze producten te vergroten en de verkoop te stimuleren. Het creëren van partnerships geldt niet alleen voor de merken waarmee we werken. We zijn ook op zoek naar duurzame partnerships met retailers.”

Lexson - Interieur - Maarten Janse - Myx Magazine

In Nederland en België heb je meer dan 500 verkooppunten. Om een goede retailer te zijn, moet je dan ook een goede ondernemer zijn?

“Ja. Je moet dingen laten gebeuren en je branche begrijpen als de rug van je hand. Het betekent dat je je klanten kent, voortdurend nieuwe kansen creëert, buiten de gebaande paden denkt en alles geeft wat je hebt.”

Law of the Sea is kleding geïnspireerd op de zee en “Lovelies” zijn strandschoenen. Wat betekent de zee voor u?

“De hoogste definitie van vrijheid. De Oosterschelde, waar ik ben opgegroeid, is het schoonste open water van Europa. Ik hou van merken die verbonden zijn met de zee.”

Lexson - Interieur - Maarten Janse - Myx Magazine

Hoe belangrijk zijn de sociale netwerken?

“Met name Instagram wordt steeds belangrijker. In de mode kun je sociale netwerken niet negeren. Ik denk echter dat het hebben van enkel een online aanwezigheid niet meer voldoende is.”

Wat voor soort merken wil je vertegenwoordigen?

“We leunen op merken die een soort aanhang hebben gekregen en tot de beste in hun soort behoren. ELVINE is de koningin van de jassen, SAINT STEVE levert de ultieme gebreide stukken en PLAIN brengt de perfecte broek in je garderobe. We proberen merken toe te voegen die zich richten op duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken.

Hoe start jij je week?

“We hebben een teamvergadering om iedereen op de hoogte te brengen, met veel koffie en gemberthee. Op dit moment richten we ons alleen op de toekomst, zodat we onze positieve stroom kunnen behouden. Als je dat eenmaal bereikt hebt, kun je alles bereiken.”

Lexson - Interieur - Maarten Janse - Myx Magazine

Je hebt een jong team. Maakt teamwork de droom echt waar?

“Zeker! Ik heb net twee supertalenten ingehuurd. Eéntje is pas 19, maar staat al in brand.”

Je beschrijft je personeel, de Lexsons, elk op 5 positieve en eigenzinnige manieren, maar je eigen 5-woord beschrijving is meer gereserveerd. Welke andere beschrijving zou je team kunnen toevoegen?

(glimlacht) “Sportieve Billy, want ik breng waarschijnlijk meer tijd door in de sportschool of in de ring dan in mijn eigen bed. Misschien is ‘Pietje Precies’ een veelgebruikte Nederlandse uitdrukking voor iemand die een ‘stickler’ is. Sommigen zeggen misschien veeleisend. Ha ha! Ik ben een sukkel voor details.”

Beschrijf de impact van Covid-19.

“De eerste week was er totale paniek. Ik werk 7 dagen en meer dan 80 uur per week non-stop sinds het begin van de crisis. Het is erg uitdagend, maar we staan meer in brand dan ooit. “Redden en stimuleren van LEXSON,” is ons motto geworden. We zullen dit samen verslaan!”

LEXSON
info@lexson.com
lexson.com
+31 (0)76 5223186
Haagweg 444 4813 XG Breda
The Netherlands

Zin in meer inspiratie van en voor ondernemers? Schrijf je dan in op onze maandelijkse MYX Nieuwsbrief!