Beauty-onderneemster Caroline Rigo: “Elke vrouw verdient het om zich mooi te voelen, zonder perfect te moeten zijn”

Tekst: Isabelle Ignoul
Foto’s: Stephanie Smeets

Een ondernemende duizendpoot, dat is het minste wat je van Caroline Rigo kunt zeggen. Met maar liefst twee beautymerken, een academy én een belevingsstore onder haar hoede is ze al meer dan 16 jaar actief in gezonde, natuurlijke make-up. Al stond ondernemen aanvankelijk niet in de sterren geschreven voor de Tongerse Womed Award-finaliste. “Ik heb geen economische achtergrond en ik kom niet uit een ondernemersfamilie, maar ik wist wat ik wou, ook al was de weg niet makkelijk en heb ik onderweg zeker fouten gemaakt.”

Een leven als onderneemster was een bewuste, maar geen evidente keuze voor jou?

“Dat klopt. Ik wist al op erg jonge leeftijd dat ik wou ondernemen, maar in welke richting dat dan zou zijn, daar had ik geen idee van. Ik volgde in het middelbaar een aso-opleiding en nadien studeerde ik af als kleuterleidster. Een fantastische job, waar ik veel respect voor heb. Maar die ondernemerskriebel liet me niet met rust. En ook al had ik geen economische bagage, ik ben recht op mijn doel afgegaan. Stap voor stap, maar heel spontaan en op mijn buikgevoel. Wat er natuurlijk voor gezorgd heeft dat ik ook fouten gemaakt heb, maar daar heb ik enorm veel uit geleerd.”

Je zegt weleens dat je loopbaan gepaard ging met een portie geluk. Klopt dat?

“Ja, inderdaad. Maar geluk dat ik zelf wel afgedwongen heb. Toen ik startte als kleuterleidster, had ik al een grote passie voor visagie. In bijberoep deed ik de make-up van bekende namen zoals Isabelle A, Milk Inc en ik werkte als visagiste voor o.a. Joepie en P-Magazine. En ook voor Omega Pharma ging ik als make-upartist aan de slag. Daar raakte ik met wat blufpoker binnen. (lacht)
Wat later legde ik me toe op bruidsvisagie en opende ik in Hasselt een schoonheidsinstituut, Le Visage. De eerste tien haar heb ik geploeterd. Dat moet ik eerlijk toegeven. Eigenlijk deed ik maar wat, zonder een echt plan te hebben. In die periode kreeg ik van mensen vaak de vraag hoe ze ook make-upartist konden worden. Dat was het begin van Blush Academy. En toen mijn leerlingen mijn producten ook zelf wilden gebruiken, ben ik verschillende merken beginnen distribueren.”

De stap naar je eigen lijn was snel gezet?