De nieuwe Maserati Grecale is het alledaagse uitzonderlijke

Tekst en foto’s: Maserati

Grecale, de buitengewone SUV voor elke dag: Veelzijdig, ruim en slim, snel en leuk, Een elegante en onvergetelijke geluidservaring.

Hier komt Maserati Grecale, de nieuwe SUV die het dagelijks leven uitzonderlijk maakt. Dit is de Maserati-stijl, de perfecte, gedurfde synthese van avant-garde en passie, innovatie en tijdloos design. Een SUV die altijd, overal en door iedereen kan worden bestuurd om van een rit iets buitengewoons te maken.

Grecale voldoet aan alle eisen met elk soort aandrijflijn: conventionele verbrandingsmotoren en hybride motoren, met de volledig elektrische Grecale Folgore in het verschiet, voorbestemd om de eerste 100% elektrische SUV in de geschiedenis van Maserati te worden.

Er zijn drie versies beschikbaar bij de lancering: GT, Modena, en Trofeo. Elke versie is een beschrijving van verschillende aspecten van hetzelfde overkoepelende thema.

Grecale GT, met zijn viercilinder 300 pk milde hybride, herinnert aan de stad en zijn hedendaagse minimalisme. Het is bedoeld voor wereldburgers en hun dynamiek, nieuwsgierigheid en modebewustzijn, maar is ook constant op zoek naar een stijl die zichzelf persoonlijk maakt. De GT-versie wordt geleverd in Bronzo Opaco, een omhullende en zijdeachtige matte tint.

Grecale Modena, uitgerust met een viercilinder 330 pk milde hybride, heeft een aangeboren, tijdloze elegantie en ontketent de charme van natuurliefhebbers die het meeste uit hun vrije tijd halen. De Modena is Grigio Cangiante (iriserend grijs), mogelijk gemaakt door een tussenliggende drielaagse verf met effecten geïnspireerd op de frisheid van zomerlicht

Ten slotte staat de Grecale Trofeo, met een krachtige V6 van 530 pk, voor pure adrenaline, waarbij de ontwrichtende prestaties van de auto het perfecte hulpmiddel worden om uw eigen persoonlijke uitdaging aan te gaan. Trofeo wordt geleverd in Giallo Corse, een krachtige uitdrukking van de onbreekbare band tussen Maserati en Modena, een tint die de twee heraldische kleuren van de stad combineert, met een gele basis en een blauwe mica, voor de meest sportieve look.

Comfort, veelzijdigheid & geluidservaring

Dompel je onder in het 360°-geluid, dankzij het onmiskenbare gebrul van de motor en het Sonus faber-audiosysteem met 3D-geluid en tot 21 luidsprekers.

Smart & touch-based

Interactie met de verschillende displays: het klassieke cluster, het nieuwe 12,3-inch centrale scherm – het grootste ooit gezien in een Maserati, en een kleiner 8,8-inch comfort-display met extra bedieningselementen en de nieuwe digitale wijzerplaat.

Innovatie

De Maserati Grecale bevat nieuwe technische specificaties, waaronder het Maserati Intelligent Assistant (MIA) multimediasysteem, het nieuwste infotainment, comfortdisplay en Heads-up Display, dat als optie verkrijgbaar is.

Om de rijervaring compleet te maken, zorgt de buitengewone dynamiek met vijf configureerbare rijmodi – Comfort, GT, Sport, Corsa (alleen Trofeo) en Off-Road – ervoor dat u kunt overschakelen van de meest gebruiksvriendelijke stemming in het grootste comfort naar de krachtige emoties van extreme responsiviteit en potentie.

Net als een outfit, sieraden of een kunstwerk dat je voor je huis kiest, dient Grecale als een middel om jezelf te identificeren als iemand die zich altijd onderscheidt van de rest. Grecale is een uitzonderlijke ervaring, elke dag opnieuw.