Bid for Bond: No Time To Die Defenders, Range Rover & Jaguar in 007 liefdadigheidsveiling bij Christie’s

Tekst & foto’s: Jaguar Land Rover

Defender-, Range Rover- en Jaguar-stuntauto's van No Time To Die behoren tot de kavels die worden geveild ter gelegenheid van 60 jaar James Bond-films.

Er worden twee Defenders en een Range Rover Sport SVR aangeboden, geleid door een Defender 110 (schatting: £ 300.000 – £ 500.000), beroemd om zijn terreinstuntscènes in No Time To Die. De verkoop ervan komt ten goede aan het Britse Rode Kruis. Het veilingkavel heeft het unieke VIN (voertuigidentificatienummer) 007. Een van de 10 verdedigers die tijdens het filmen werd gebruikt, werd ook gebruikt voor promotionele activiteiten voorafgaand aan de release van de film.

Een Defender 110 V8 Bond Edition, gemaakt door SV Bespoke en geïnspireerd op de specificaties van de Defenders in No Time To Die, gaat ook onder de hamer (schatting: £ 200.000 – £ 300.000). Er waren wereldwijd slechts 300 Bond-edities beschikbaar en deze versie heeft een uniek ’60 Years of Bond’-logo geëtst op de eindkap van het instrumentenpaneel. Dit voertuig voldoet aan de Britse specificaties, is volledig legaal op de weg en zal worden verkocht ten voordele van de natuurbeschermingsorganisatie Tusk.

De Range Rover Sport SVR-stuntauto (schatting: £ 80.000 – £ 120.000) speelde ook in een high-speed all-terrain No Time To Die-achtervolging en was een van de zes die werden geleverd om te filmen.

Gekozen door het No Time To Die-stuntteam als een perfecte achtervolgingsauto, is een Jaguar XF (schatting: £ 50.000 – £ 70.000) een van de twee die verscheen in de pre-creditsequentie van de film. Ze achtervolgden James Bond (Daniel Craig) en Madeleine Swann (Léa Seydoux) door de smalle, kronkelende straatjes van Matera in Zuid-Italië.

"Defender, Range Rover en Jaguar zaten midden in de actie in No Time To Die. Elke auto vertegenwoordigt een uniek stuk James Bond-geschiedenis waarvan we zeker weten dat verzamelaars deze graag willen bezitten en we zijn verheugd onze liefdadigheidspartners te kunnen steunen door middel van hun verkoop. Met zo'n grote vraag naar de Defender V8 Bond Edition, hopen we ook dat deze speciale eenmalige versie met het 60 jaar Bond-logo een enthousiaste koper zal aantrekken."
Nick Collins
Uitvoerend directeur voertuigprogramma's, Jaguar Land Rover

De officiële tweedelige liefdadigheidsverkoop, Sixty Years of James Bond, omvat in totaal 60 kavels. Van 15 september tot en met James Bond Day op 5 oktober kan er op de online verkoop worden geboden, met 35 kavels verspreid over de vijfentwintig films met posters, rekwisieten, kostuums, memorabilia en ervaringen. De Defender, Range Rover en Jaguar stuntauto’s behoren tot de 25 kavels op de live veiling die op 28 september door Christie’s en EON Productions in Londen wordt gehouden, aanwezigheid kan enkel op uitnodiging. Fans en verzamelaars over de hele wereld kunnen online bieden met Christie’s LiveTM.