Arc Vector - Myx Magazine - THE PACK

Arc Vector: de cafe-racer opnieuw uitgevonden

De Vector verscheurt conventie, net zoals hij het asfalt verscheurt. Een elektrische motorfiets die net zo’n impact heeft op de ziel als op technologie. Een cafe-racer van morgen die vrijheid versterkt door zintuigen te versterken. Een motorfiets die je laat voelen.

Een andere weg inslaan
Arc is een baanbrekend elektrisch motorfietsbedrijf, gevestigd in Coventry (Engeland) dat op missie is om de aarde te verkennen in state-of-the-art stijl gecombineerd met een belofte om te proberen de aarde te beschermen. Hiervoor hebben ze een machine gecreëerd die aanvoelt als een tweede natuur. Een machine die een geheel nieuwe verbinding aangaat met de weg en het milieu. Een transformatie voertuig dat de manier van zien en denken van zijn/haar berijder zal uitdagen en eentje die de wereld eromheen vorm geeft.

Arc Vector - Myx Magazine - THE PACK

Met de Arc Vector brengen ze de meest geavanceerde elektrische motorfiets ooit op de markt; een motor die gebruik maakt van exotische materialen, volbloed componenten, geavanceerde architectuur en technologische innovaties die nog nooit eerder zijn toegepast op transport met twee wielen. Dat alles verpakt in een adembenemend futuristisch koetswerk met postmoderne knipogen naar het verleden van de café-racers.

Arc Vector - Myx Magazine - THE PACK
Arc Vector - Myx Magazine - THE PACK

Gemaakt door non-conformistische motormakers voor temperamentvolle en milieubewuste mensen. Ontworpen en gebouwd door een team van visionaire technische specialisten, verenigt de Vector technologie die nieuw is in de wereld, best-in-class performance biedt, en een niveau van exclusiviteit biedt, waardoor dit een van de meest begeerde EV’s in productie is.

Een fiets zo individueel als jij
De Arc Vector is een prachtige combinatie van de beste materialen: een perfecte balans van duurzaamheid, prestaties en esthetisch meesterschap die de Arc-filosofie weerspiegelt. Forensische aandacht voor detail zorgt ervoor dat elk stuk voor elk doel wordt geoptimaliseerd, wat resulteert in een zo zuiver en evenwichtig mogelijk ontwerp.

Arc Vector - Myx Magazine - THE PACK

De styling doet denken aan de klassieke spirit van een Britse café racer, een symbool van vrijheid en high-fashion dat staat voor ongeëvenaard rijgedrag en een debonaire houding. Hij is ook verbazingwekkend modern, niet alleen door de allernieuwste technologische innovaties waarvan velen voor het eerst op een motorfiets worden ingezet, maar ook door de modellering van de machine vanuit een futuristische maar klassiek geïnspireerde visie.

Tempogewijs, wedijvert de Vector met fossiele superbikes, sprintend van stilstand naar 100 in 3.1 seconden en doorhalend naar 200 km/u. Het constante koppel zorgt voor een fenomenale gashendelcontrole en, indien gewenst, ‘wheelie’ vuurwerk. Volledig opladen gebeurt via de wereldwijde standaard CCS laadinterface; je tilt de koperen ring over de laadport, plug-in, pakt een koffie en je Vector wordt in 40 min van leeg naar vol geladen. De combinatie van bereik, prestaties en functionaliteit zorgt voor een nieuwe maatstaf.

Een motorfiets die net zo individueel is als jij - uniek voor jou. Een reis als geen ander. De ultieme man - machine combinatie
Arc Vector - Myx Magazine - THE PACK
Mark Truman
Owner Arc Vector

Menselijke machine-interface
Het unieke Arc Pilot System zorgt voor een transformerende rijervaring en geeft je feedback en meldingen, waardoor je veilig en wendbaar blijft – zodat je kunt genieten van je reis en het beste uit je moment kunt halen. Samen met Knox ontwikkelde Arc het Origin pantser- en jacksysteem dat de haptiek van het Pilot System herbergt.

Arc Vector - Myx Magazine - THE PACK

Head up display (H.U.D.) Helm
De op projectie gebaseerde HUD (Head-up Display) van de Arc Zenith helm is vergelijkbaar met gevechtspilootsystemen. De geïntegreerde achterste camera van de helm kan worden getoond via de HUD en schiet automatisch in werking als je iets in je blinde hoek detecteert. De verschillende modi worden geselecteerd via een controller op de fiets – of kunnen met stem worden geactiveerd en werken draadloos. De Arc Zenith is technisch geavanceerd, comfortabel, koel (in beide betekenissen van het woord) en combineert vorm en functie naadloos.

Arc Vector - Myx Magazine - THE PACK

Materialen
Duurzaamheid staat voorop in de Arc-mentaliteit. Onze planeet vergemakkelijkt onze reizen, dus bouwen we machines die de confrontatie met de elementen aangaan en ze tegelijkertijd beschermen. Het ontwerp van de Vector belichaamt duurzaamheid voor vooruitgang: het gebruik van de best geschikte materialen, het verminderen van de massa, het verbeteren van de prestaties en het minimaliseren van afval.

De Arc code zorgt ervoor dat de juiste beslissingen worden genomen om met de beschikbare middelen tot het best mogelijke product te komen. Arc gaat over de perfecte lijn van de beste pasvorm en zorgt voor het meest hoogwaardige product. Van koolstofvezel tot vlas, van koper tot duurzaam leer. Altijd geschikt voor het doel.

Arc Vector - Myx Magazine - THE PACK
Arc Vector - Myx Magazine - THE PACK

“Bij Arc hebben we ons voorgenomen een elektrische motor met ziel te creëren”, legt Mark Truman uit, “die de rijders net zo opgewonden maakt als een vlammenspuwende interne verbrandingscyclus dat doet, en die inspirerender en begeerlijker is dan welke andere motor dan ook”.

Voordelen van eigendom
Onderdeel van de customer journey bij het bezitten van een Vector omvat een maatwerk sessie met een Arc-designer. Samen met jou wordt je droomkleur en materiaalafwerking gecreëerd. Tijdens deze sessie worden je maten genomen zodat de Vector kan worden afgestemd om de perfecte geometrie voor jou te creëren – zodat je er in kunt zitten, niet op. Het Origin Jacket wordt professioneel op maat gemaakt en een scan van jouw volledige hoofd vergemakkelijkt de creatie van jouw unieke Zenith helm.

Arc Vector - Myx Magazine - THE PACK
Arc Vector - Myx Magazine - THE PACK

De Toekomst
Ondanks de wereldwijde ambities bouwen ze bij Arc echter niet aan een assemblagelijn. Het is een modern ambachtelijk bedrijf, en al hun machines worden met de hand gebouwd. Een Brits merk met een sterk, compromisloos ethos. Een bedrijf dat probeert de juiste dingen te doen om de juiste redenen. Zeer gepassioneerd over wat ze doen en vastberaden dat dit in de praktijk ook gebeurt. Vector is de eerste bijdrage aan die zaak, met Arc als stem voor verandering.

Na een succesvolle bedrijfslancering gaat Arc van start met de pre-productie van 10 zeer speciale Limited Edition Vectors. Het orderboek is open, en de eerste klanten krijgen tegen de zomer van 2021 hun eigen op maat gemaakte Vector. Met de kans om Arc Ambassadeur te worden in de verdere ontwikkeling van de HUD helm en Haptic Jacket.

Arc Vector - Myx Magazine - THE PACK