Zorgeloos genieten van je droomtuin met Tuinen Vanbael

Wie houdt er niet van een schitterend aangelegde en perfect onderhouden tuin waar je het hele jaar door van kan genieten? Of je nu eenvoudigweg een grasperk omringd door bloemen wenst of een paradijselijk tuinlandschap compleet met zwembad, bij Tuinen Vanbael maakt men al je tuindromen waar.

Tekst: Maxine Detaellenaere

Van de keuken naar de tuin
Aan de prille start van zijn carrière was tuinarchitect Tom Vanbael meer geïnteresseerd in koken dan in tuinieren en stond hij als kok dagelijks achter het fornuis. Toch kreeg de tuinmicrobe hem te pakken. Hij schoolde zich om tot tuinarchitect, een job die hij al 18 jaar met veel passie en bedrevenheid uitoefent. Vandaag kan hij samen met zijn vakkundige team buigen op vele jaren ervaring in het ontwerpen, aanleggen en onderhoud van tuinen. Ook totaalprojecten zijn een kolfje naar zijn bekwame hand.

 

Luisteren naar de klant
Bij Tuinen Vanbael maakt men er een erezaak van om naar de wensen van de klant te luisteren. Daarom maakt Tom bij de start van een project drie verschillende tuinplannen, die hij met de hand tekent en inkleurt. Tom legt uit: “Ik maak eerst een voorontwerp van de tuin die de klant voor ogen heeft. Daarnaast teken ik een tweede plan met wat wij denken dat mogelijk is en een derde plan dat beide visies combineert.” Op die manier kan men er zeker van zijn dat hun tuin niet alleen aan hun eisen voldoet, maar ook dat de best mogelijke versie van hun tuin wordt gerealiseerd. Op een creatieve manier een pracht van een tuin creëren, is dan ook wat Tom zo aanspreekt aan zijn werk.  “Mensen kunnen helpen hun tuindroom waar te maken, dat vind ik nog altijd het leukste aan mijn job”, vertelt hij glimlachend.

Tom Vanbael Tuinwerken

Alles onder één dak
Tom werkt samen met zijn team ook al jarenlang totaalprojecten uit. “Dat betekent dat we een totaalconcept kunnen aanbieden aan onze klanten. We staan niet alleen in voor de aanleg en het onderhoud van een tuin, maar kunnen ook ontwerpen met zwembaden en poolhouses verwezenlijken.” De klant hoeft zich bovendien geen zorgen te maken om al te veel rompslomp. “Bij ons zit alles onder één dak, we werken niet met onderaannemers. Klanten hebben dus één vast aanspreekpunt, wat aangenaam werken is”, vertelt Tom. Hij staat er ook op om zelf aanwezig te zijn bij de werken zodat alles zeker in goede banen wordt geleid. “Iedere dag sta ik zelf in de tuin, want ik weet dat mijn klanten dit appreciëren.”

 

Duurzaam kunstgras
Heb je zelf geen groene vingers maar wil je wel graag een tuin die er altijd prachtig bijligt? Bij Tuinen Vanbael kan je ook terecht voor hoogkwalitatief en duurzaam kunstgras. “Kunstgras kent vele voordelen. Het is een éénmalige kost en je hoeft je ook nooit bezig te houden met onderhoud.” Een groot pluspunt, nu het klimaat steeds warmer wordt en een frisgroen grastapijt behoorlijk wat tijd en energie vraagt. Het bedrijf is erkend plaatser van kunstgras en geeft bovendien 15 jaar garantie, waardoor je steeds verzekerd bent van perfect gazon.

Waterdoorlatende verharding
Een tuin is vaak meer dan alleen bloemen en planten, ook terrassen, opritten en parkeerplaatsen maken deel uit van het buitengedeelte van een huis. Maar door de aangekondigde betonstop zal het in de nabije toekomst een pak moeilijker worden om dit soort verharde oppervlaktes aan te leggen. Gelukkig heeft Tuinen Vanbael ook hier een oplossing voor: waterdoorlatende verharding. “Wij zijn erkend plaatser van Terradec, een marmertapijt dat maar liefst 78% waterdoorlatend is”, vertelt Tom. Terradec is een erg onderhoudsvriendelijke en onkruidwerende buitenverharding die kan gebruikt worden voor zowel zwembadafwerkingen als terrassen en opritten. Heb je al een buitenverharding maar wil je die in een nieuw jasje steken? Met Terradec kan je je bestaande verharding ook naadloos bedekken en een volledig nieuwe look geven, zonder dat er breekwerken aan te pas komen. Zo vind je bij Tuinen Vanbael voor elk tuinprobleem een oplossing en wordt elke tuinwens, groot of klein, perfect uitgevoerd van begin tot eind.

Contact

Tuinen Vanbael
Berkenweg 6
3945 Ham
0472/59.09.98