Rain Gin - Myx Magazine
Rain Gin ontstaat uit opgevangen regenwater vanuit de Cabuerniga vallei in Cantabria

De toppen van de Picos de Europa die de Cantabrische bergen bedekken met sneeuw zorgen voor unieke omstandigheden om het regenwater op te vangen. Op deze manier wordt er op een duurzame manier geprofiteerd van de natuurlijke hulpbronnen die deze regio te bieden heeft.

Rain Gin - Myx Magazine
Rain Gin - Myx Magazine

Rain gin wordt vervaardigd uit twee delen:

Het eerste deel is het verzamelen van regenwater d.m.v. een methacrylaatplaat bestaande uit een reeks filters die het regenwater opvangen, zuiveren en overbrengen in een tank, klaar om gemixt te worden met verschillende botanicals.

Het tweede deel is de distillatie op basis van graanalcohol welke 5 keer gedistilleerd wordt met verschillende botanicals in een koperen distilleerketel daterende uit 1880 in een gehomologeerde distilleerderij in het noorden van Spanje.

Dankzij deze twee fases wordt de pure essentie van regenwater verwerkt in het distilleer proces waardoor Rain gin een heel natuurlijke gin is.

Rain Gin - Myx Magazine
Rain Gin - Myx Magazine

De perfecte combinatie van kaneel, rode thee, jeneverbes, vanille en bittere sinaasappel vormen een frisse, zachte en unieke mix, volledig in harmonie met de majestueuze vallei gelegen in Noord Spanje.

Sinaasappel – de perfecte bondgenoot
Kaneel – de zoete toets
Rode thee – de verrassende toets

Rain Gin - Myx Magazine
Rain Gin - Myx Magazine

Tasting notes:

Neus: aroma’s van jeneverbes gecombineerd met een vleugje kruiden, bloemen en rode thee tegen een achtergrond van kaneel die de gin zijn speciale aroma geven.

Mond: een goed gestructureerde mix van jeneverbessmaken met een kruidige balsamico toets die zorgt voor een frisse en zachte afdronk.

Prijs: 35,00 euro btw incl.

Rain Gin - Myx Magazine

Contact

Rain Gin
Breendonkstraat 1
B-1840 Londerzeel
+32 478 82 55 95