Qurtinz raamdecoratie - Myx Magazine
Qurtinz: de gouden combinatie van klanttevredenheid en efficiëntie

Je interieur is pas helemaal ‘af’ met raamdecoratie die perfect aansluit bij je persoonlijke stijl en behoeften. En dat bepaal je niet in een winkel of showroom, maar gewoon bij je thuis. Dat vinden althans Geert Raemaekers en Steven Haneca van Qurtinz. Dat hun vooruitstrevende aanpak werkt, blijkt uit de duizelingwekkende groei die het bedrijf de afgelopen jaren doormaakte.

Marthe Van Campenhout

Ondernemende studievrienden

Qurtinz is het verhaal van twee ondernemers, Geert en Steven, die elkaar leerden kennen op de studiebanken. Nadien gingen ze elk hun weg. Geert werkte een tijdje als verkoopdirecteur bij een producent van raamdecoratie, waar hij waardevolle ervaring opdeed en een interessant netwerk uitbouwde. “Ik reisde in die periode vaak naar de USA, en ontdekte dat men daar heel wat straffe dingen deed met online marketing,” vertelt Geert. “Zo kwam ik op het idee om voor mezelf te starten als verkoper en plaatser van raamdecoratie, maar dan zonder fysieke winkel. Een uniek gegeven in België.”

Qurtinz raamdecoratie - Myx Magazine

Gouden principe

Intussen ontpopte Steven zich in de wereld van financiën en verzekeringen tot strategisch marketeer. Hij was zo enthousiast over de aanpak van Geert dat hij mee in het avontuur stapte. Het bedrijf werd omgedoopt tot Qurtinz, en het concept werd verder uitgewerkt en verfijnd. “Vrienden die samen een zaak starten, dat is geen evidentie,” vertelt Steven. “Maar bij ons werkt het enorm goed. We hebben van in het begin duidelijke afspraken gemaakt en vullen elkaar uitstekend aan. We hebben elk onze specifieke kennis en know-how. De taken zijn duidelijk verdeeld, maar belangrijke beslissingen nemen we in overleg. Daarbij volgen we altijd een gouden principe: we behandelen elke klant zoals we zelf behandeld willen worden.”

Qurtinz raamdecoratie - Myx Magazine
Qurtinz raamdecoratie - Myx Magazine

Totaalbeleving

Klanttevredenheid is duidelijk een van de belangrijkste pijlers bij Qurtinz. Zo wordt er nooit een voorschot gevraagd en is er een onbeperkte garantie op de producten, ook al is de fabrieksgarantie al lang verlopen. Verder is elk advies aan huis volledig gratis en vrijblijvend. “De totaalbeleving van de klant is voor ons enorm belangrijk,” vertelt Steven. “Meer dan 55% van onze klanten komen bij ons terecht via de ouderwetse mond-aan-mond-reclame,” vult Geert aan. “Tevreden klanten zijn voor ons dus de beste investering.” Wordt hier dan nooit misbruik gemaakt? “Af en toe gebeurt dat inderdaad. Maar dat gaat echt maar om een handjevol klanten. Het weegt niet op tegen wat we terugkrijgen van de klanten die het wel correct spelen. Wij focussen liever op die groep,” aldus Steven.

Qurtinz raamdecoratie - Myx Magazine

Gestroomlijnd proces

Naast klanttevredenheid is efficiëntie een belangrijke pijler. En dat zie je terug in elke fase van het proces. “Elk contact met de klant wordt bijgehouden in ons CRM-systeem. Zo volgen we makkelijk orders en afspraken op. We werken met een zo kort mogelijke keten en ook zo lokaal mogelijk. Op die manier kunnen we topkwaliteit bieden aan betaalbare prijzen,” legt Steven uit.

“Ook organiseren we de klantenbezoeken zo efficiënt mogelijk,” vervolgt Geert. “Onze adviseurs luisteren eerst grondig naar de wensen van de klant. Vervolgens stellen ze een aantal oplossingen voor. Dit wordt verder uitgewerkt aan de hand van stalen. Elke adviseur heeft een volledige showroom bij, maar in plaats van de klant te overdonderen met dat uitgebreide aanbod, tonen we enkel die producten die relevant zijn.” Op het einde van elk bezoek is er een voorstel én offerte. Soms zelfs een getekende bestelbon. “Zo verliezen we geen kostbare tijd en kunnen we snel schakelen. Het feit dat we werken met een fantastisch en gedreven team, helpt natuurlijk ook,” aldus Steven.

Qurtinz raamdecoratie - Myx Magazine

Steen door de ruit

Omdat Qurtinz geen fysieke winkels heeft, wordt fors ingezet op online marketing. “Op social media versterken we onze naamsbekendheid en via Google Adwords doen we aan lead generation. Zo bereiken we klanten in Vlaanderen en Brussel. In combinatie met de mond-aan-mond reclame, werkt deze strategie uitstekend,” licht Steven toe. Dat bewijzen ook de omzetcijfers die sinds de opstart, zo’n drie jaar en een half geleden, intussen verzesvoudigd zijn. Toch is er ook nagedacht over de fysieke beleving. Je kan de producten van Qurtinz bekijken in twee ‘Inspiration homes’ in Roeselare en Evergem. Binnenkort opent een derde in Antwerpen. “Voor ons is dit een kwestie van geloofwaardigheid,” legt Geert uit. “De klant moet weten waar hij een steen door de ruit kan gooien als hij niet tevreden is. Bij wijze van spreken, uiteraard (lacht).”

Qurtinz raamdecoratie - Myx Magazine
Zin in meer inspiratie van en voor ondernemers? Schrijf je dan in op onze maandelijkse MYX Nieuwsbrief!
Myx Magazine
It's all in the myx!

Contact

Qurtinz
Inspiration house Evergem
(enkel op afspraak)
Qurtinz Evergem
Doornzeelsestraat 72
9940 Evergem
GSM 0473 37 34 38

Inspiration house Roeselare
Op afspraak of
vrij bezoek op
woe 13u30 – 17u
zat 13u30 – 17u
Ooststraat 9
8800 Roeselare
GSM MAGDA 0499 39 82 45

Inspiration house Antwerpen
(Opening voorjaar 2021)
Hopland 37
2000 Antwerpen