Exclusieve premiummerken en ongeëvenaarde service bij PC Antwerp

Het Antwerpse straatbeeld verfraaien met schitterende wagens en klanten een absolute topservice aanbieden, dat is het doel van Erik Michiels, Managing Director bij PC Antwerp. Een missie waar hij samen met zijn ervaren team met verve in slaagt.

Tekst: Maxine Detaellenaere

Foto’s: Noel van Bilsen

Wie op zoek is naar een exclusieve wagen is bij PC Antwerp zeker aan het juiste adres. De concessie verdeelt drie topmerken uit de autowereld, elk met een eigen identiteit. “Porsche en Lamborghini leggen vooral de nadruk op het sportieve en het circuitgebeuren, zij het met andere accenten”, legt Erik uit. “Bentley is dan weer meester in het combineren van sportiviteit en comfort.” De eigenheid van elk automerk wordt bij PC Antwerp zoveel mogelijk gerespecteerd. “Ik ben er echt van overtuigd dat onze drie merken complementair zijn. Verschillende van onze klanten hebben dan ook een wagen van twee of drie van onze merken.” Bij PC Antwerp kan je ook voor een brede waaier aan diensten terecht. “We bieden onze klanten een totaaloplossing aan, gaande van de aankoop van nieuwe wagens tot de financiering, de naverkoop en herstellingen. Bovendien staat een nieuwe site in de steigers vlak bij onze huidige locatie, waar we tweedehandswagens van onze merken zullen verkopen. Tevens komt er ook een uitbreiding van onze huidige Porsche-site om een apart atelier voor de naverkoop van Bentley en Lamborghini te creëren.”

Klantentevredenheid als prioriteit

Porsche Centre Antwerpen is een waar succesverhaal. “In 2013 verhuisden we naar de Uilenbaan in Wommelgem en ondertussen zijn we enorm gegroeid”, vertelt Erik. Drie jaar geleden startte men naast Porsche ook met het verdelen van Bentley. Het Britse luxemerk kreeg een definitieve locatie aan de Autolei, waar het onder één dak gehuisvest is met Lamborghini. Als reden van hun succes haalt Erik de tevreden klanten aan. “Ik denk dat we zo ver zijn geraakt omdat onze basis goed zit. Waar ik heel trots op ben is de appreciatie van onze klanten. Mochten zij niet oppikken wat we doen, dan zouden we nooit zo’n sterke groei gekend hebben.” 

Een awardwinnende dealership

Die groei is ook de automerken niet ontgaan. “We werden door Bentley recent verkozen tot tweede best verkopende garage en kregen hiervoor een Sales Award voor de regio Europa. Daarnaast mogen we ons bij Porsche binnenkort manufacture dealer noemen. Dat komt omdat we op vlak van autopersonalisatie tot de 100 best presterende concessies ter wereld behoren”, aldus Erik. Een erkenning die ook een grote meerwaarde brengt voor de klanten. “Als manufacture dealer zullen we met onze klanten de Porsche-fabriek kunnen bezoeken, zodat ze daar hun nieuwe wagen nog gemakkelijker kunnen afstemmen op hun persoonlijke wensen.”

Bijzondere klantenbeleving

Naast klantentevredenheid zet men bij Porsche Centre Antwerpen ook sterk in op beleving. “Dat doen we onder meer via onze events”, legt Erik uit. “Waar we enorm trots op zijn is het VIP-evenement voor de lancering van de Porsche 911. We lieten er 600 mensen genieten van een totaalconcept, compleet met sterrenchefs die de maaltijden verzorgden, en Natalie Meskens zong live een medley van de grootste hits van alle lanceringsjaren van de verschillende 911-generaties.” Ook in de nabije toekomst staan er bijzondere experiences op de agenda. “Zo organiseren we begin volgend jaar een trip naar Finland met 120 mensen om er op ijs te gaan rijden”, vertelt Erik. Wie graag sportief rijdt, komt als klant ook dichter bij huis aan zijn trekken. “We zijn partner van Petrolhead op het Circuit van Zolder. Daar gaan we elke maand met klanten op het circuit rijden in onze eigen circuitwagens die we verhuren.”

Luxueuze partnerships

PC Antwerp laat zich tenslotte ook opmerken door sterke samenwerkingen. “Voor Bentley hebben we een partnership met het chique hotel-restaurant Domaine La Butte Au Bois. Met Porsche zijn we dan weer partner met het gloednieuwe vijfsterrenhotel Botanic Antwerp, dat drie sterrenrestaurants telt”, aldus Erik. Bij PC Antwerp vind je dan ook meer dan een indrukwekkende en exclusieve wagen. De topservice en luxueuze extra’s die men er aanbiedt zijn de kers op de taart voor autoliefhebbers die houden van een leven in stijl. Tot slot kwam Porsche Centre Mechelen begin dit jaar mee aansluiten onder de vleugels van Erik. “We zullen proberen om met dezelfde succesformule Porsche in Mechelen nog meer notoriteit te laten afdwingen, maar we willen absoluut de concessie zijn eigenheid laten behouden.” 

Contact

PC Antwerp
Autolei 330
2160 Wommelgem
+32 (0)3 663 63 63