Pand 1 Concept Store - Myx Magazine
Het geheim van Pand 1 Concept Store

Ga je langs bij Pand 1 Concept Store in Bonheiden? Dan is de kans groot dat je niet alleen met de perfecte outfit maar ook met een warm gevoel buiten komt. Het spontane onthaal, het stijlvolle lounge interieur en vooral de persoonlijke service zorgen voor een unieke en ontspannen shopping beleving waar je nog lang van nageniet. Wij waren erg benieuwd naar het geheim van deze succesvolle zaak en hadden een boeiend gesprek met zaakvoerster Pascale Hackens.

Marthe Van Campenhout

Pand 1 Concept Store - Myx Magazine

Uit de hand gelopen hobby

Wat meteen opvalt in Pand 1 Concept Store is de rust van de grote, stijlvol ingerichte ruimte en de ontspannen sfeer. De winkel startte echter in een veel kleiner pand. “Het begon eigenlijk als een hobby,” legt Pascale uit, “zo’n 5 jaar geleden, met 2 kledingrekjes en wat accessoires.” Het bescheiden winkeltje groeide al snel uit tot een bloeiende kledingzaak die een paar jaar later uit haar voegen barstte. “Ik had dringend meer ruimte nodig. Gelukkig kwam op dat moment dit pand vrij: een moderne ruimte van 200 m2 die qua sfeer en uitstraling helemaal past bij de concept store waar ik al jaren stiekem van droomde.”

Pand 1 Concept Store - Myx Magazine
Pand 1 Concept Store - Myx Magazine

Kwalitatief, tijdloos en duurzaam

De damescollectie bevat merken als Vince, Max Mara, Designers Remix en Maison Margiela. “Elk stuk moet kwalitatief, tijdloos en duurzaam zijn. Ik werk graag met natuurlijke materialen zoals zijde, kasjmier en wol,” legt Pascale uit. Naast damesmode vind je er ook een herencollectie, juwelen, accessoires en een aantal interieurstukken. “Ik bied graag een totaalconcept. Verder zorg ik er ook altijd voor dat er een ruime keuze is,” aldus de zaakvoerster.

Pand 1 Concept Store - Myx Magazine

Persoonlijk advies

Die unieke klantbeleving komt terug in elk detail. Zo wordt elke cliënt hartelijk onthaald met koffie of cava. Verder zorgen Pascale en haar collega’s Ann en Elly voor een persoonlijke begeleiding met aangepast styling- en kleurenadvies. “Voor onze trouwe klanten stellen we zelf spontaan bepaalde stukken voor. We kennen hen intussen zo goed, dat we perfect weten wat bij hen past. En we zitten er zelden naast. Hoewel we het erg belangrijk vinden dat klanten altijd eerlijk hun mening geven en zichzelf kunnen zijn.”

Topteam

Ook de hartelijke en gezellige sfeer in het team is iets wat meteen opvalt. “We werken zo intens samen dat we meer zijn dan collega’s,” glimacht Pascale. “Deze teamspirit verklaart voor een groot deel ons succes. Ik besef elke dag hoe belangrijk mijn medewerkers Ann en Elly zijn. Zonder hen zou ik dit niet kunnen waarmaken. Ook Lize, die ons achter de schermen helpt met de website, is van onschatbare waarde.”

Pand 1 Concept Store - Myx Magazine

Durf en timing

Een succesvolle kledingzaak die op volle toeren draait: het is niet vanzelfsprekend in het tijdperk van Covid-19. “Ook bij ons is het even spannend geweest, toen we moesten sluiten,” vertelt Pascale. “Gelukkig kon ik snel op overheidssteun rekenen.” Dé redding kwam echter van haar dochter, die haar overhaalde om te starten met een webshop. “Niet evident, want er komt heel wat bij kijken. Maar ik leverde de bestellingen persoonlijk af en was blij dat ik zo toch aan de slag kon blijven. En het heeft ons geholpen om het hoofd boven water te houden.” Bovendien besliste ze in volle corona-periode om de juwelen van Sofie Valkiers aan de collectie toe te voegen. “Een berekend risico, maar dat hoort er nu eenmaal bij als je een zaak hebt: durven springen en zorgen dat je timing goed zit.”

Pand 1 Concept Store - Myx Magazine

Je dromen visualiseren

Het is duidelijk: Pascale is een onderneemster in hart en nieren. Of zij zelf de vinger kan leggen op het geheim van haar succes? “Wat ik heb geleerd, is dat je je dromen nooit mag opgeven en ze zelfs zo concreet mogelijk moet visualiseren. De concept store die ik vandaag uitbaat, had ik al jaren in mijn hoofd, met interieur en al. Aan dat beeld ben ik altijd trouw gebleven. Verder is het belangrijk dat je je passie en je ziel in je zaak steekt. Cliënten voelen dat, en dat maakt dat ze altijd terugkomen. Sommigen zijn intussen echte vriendinnen geworden.”

Pand 1 Concept Store - Myx Magazine

Contact

Pand 1
Dorp 77
2820 Bonheiden
+32 15 64 00 60