O! Vin Londerzeel - Myx Magazine
O! Vin is ontstaan uit een studiereis naar Griekenland
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on twitter

Luc en Lut volgden de cursus “wijnkenner” in Merchtem en in het laatste jaar (van de 2) werd een studiereis ingericht naar Griekenland en werden tal van wijnbouwers bezocht. Omdat de geproefde wijnen zo goed in de smaak vielen, werd beslist om een vennootschap op te richten die zich zou richten tot het importeren van mediterraanse wijnen. Frankrijk werd erbij gerekend en zo kwamen we tot het idee om Franse, Italiaanse, Spaanse, Portugese en Griekse wijnen te importeren en verkopen.

O! Vin Londerzeel - Myx Magazine

Lut had er genoeg van, maar Luc studeerde verder en werd Sommelier Conseil met eindexamen aan de “Université du Vin” in Suze-la-Rousse, Frankrijk. Meteen werd de combinatie van wijn en gerecht heel belangrijk en duidelijk. Vandaar ook de slogan : “Passion for wine and food”. De passie was er al, nu kwam er ook de combinatie van wijn en gerecht bij.

O! Vin Londerzeel - Myx Magazine
O! Vin Londerzeel - Myx Magazine

Als importeur van wijnen, werd in 2017 een stockageruimte opgezet. Tevens waren de plannen om een winkel op te starten reeds duidelijk. Die winkel zou er komen in juni 2019, wat weerom een extra betekende voor deze nog jonge maatschappij.

O! Vin Londerzeel - Myx Magazine
O! Vin Londerzeel - Myx Magazine

Op dit ogenblik breiden we het gamma uit, zijn we met heel wat projecten bezig en als Covid 19 ons een beetje met rust laat, zal ook komend jaar een heel erg druk jaar worden. Daarover later meer!

Rain Gin - Myx Magazine

Contact

O! Vin
Breendonkstraat 1
B-1840 Londerzeel
+32 478 82 55 95