LINX: meer dan een mooie bruids- of feestoutfit

Tekst: Isabelle Ignoul

Wie aan trouwen denkt, staat voor belangrijke – en vaak moeilijke – keuzes: van de feestlocatie tot de ringen en natuurlijk … de outfit. Dé showstopper van die allermooiste dag, en net daarom blijkt dat een stresserende bedoening voor heel wat trouwlustigen. Gelukkig zijn er specialisten die daar wel raad mee weten. Zoals Tuur Thys en zijn echtgenote Eleni Kapodistrias van LINX. In hun filialen in Hasselt, Aartselaar en Genk ontvangen ze elke klant met een flinke portie warme gastvrijheid.

Tweede carrière

Aanvankelijk lag de toekomst van Tuur en Eleni in een andere wereld. Met hun IT-bedrijf focusten ze op automatiseringssystemen voor bedrijven over heel Europa, waaronder tal van modefirma’s. “Door jarenlang samen te werken met de modesector, leerde ik de branche vanbinnen en vanbuiten kennen”, vertelt Tuur. “En zag ik ook vrij snel waar er opportuniteiten lagen en wat beter kon. Zo groeide gaandeweg het idee om zelf iets in de sector op te starten. Toen mijn dochter Inge trouwde en we op zoek gingen naar bruids- en feestkledij, hebben we aan den lijve ondervonden dat vooral de service een pak beter kon. Het fundament van LINX werd dan en daar gelegd.”

Van businessplan tot succesformule

“Ik verklaarde hem voor gek”, vult Eleni aan. “Maar Tuur zette zijn plannen onverschrokken verder, hij maakte een businessplan op, startte onderhandelingen met fabrikanten, er werd een pand aangekocht … op amper drie maanden tijd. Het ging snel, maar ik vond me ook meer en meer in het idee.”
“Ondertussen zijn we meer dan twintig jaar verder en mogen we wel zeggen dat we een succesformule hebben uitgebouwd”, vertelt Tuur trots. “Het begon met een pand in Hasselt, later volgden winkels in Leuven en Antwerpen én een outlet in Genk. In coronatijden hebben we beslist om Leuven te sluiten en van Antwerpen te verhuizen naar Aartselaar, naast de A12. En we merken dat dat een goede keuze was, want door de makkelijke bereikbaarheid inclusief ruime parking, vinden klanten uit de rest van het land makkelijk de weg naar ons.”

Eerlijke en warme aanpak

“We wilden niet zomaar een bruidsspeciaalzaak zijn”, gaat Eleni verder. “Mensen komen bij ons terecht voor een van de meest bijzondere dagen van hun leven, en hebben het vaak moeilijk om knopen door te hakken. Het is onze taak om hen maximaal op hun gemak te laten voelen. Voor elke klant komt, bereiden we ons grondig voor. Als een afspraak gemaakt wordt, kunnen klanten al foto’s aanklikken wat ze mooi vinden en geven ze ook hun maat door. Hoe we de klant dan aan die droomjurk of -outfit helpen? Door de juiste vragen te stellen en écht aandacht voor de klant te hebben, maar ook voor hun entourage. Want uiteraard is ook de mening van moeder, zus, vriendin … belangrijk. We geven zelf ook eerlijke feedback, en zoeken naar oplossingen indien nodig. Met resultaat, want vaak merken we dat een klant toch buitengaat met een jurk die ver van haar oorspronkelijke idee stond, maar waarvan ze instant vreugdetranen in de ogen kregen. Dat zijn de momenten waarvoor we het doen.”

Materialen voelen

Waar Tuur en Eleni inspiratie opdoen? “Als retailhandelaar worden we natuurlijk dagelijks overstelpt met collecties, maar zomaar iets bestellen kan ik niet”, aldus Eleni. “Ik moet de materialen kunnen voelen en met eigen ogen zien hoe een model zit. Kwaliteit staat altijd voorop. Daarom zijn we zo’n fan van onze fabrikant in Barcelona, Rosa Clara. Die collecties durf ik ondertussen blindelings bestellen, omdat het altijd de kwaliteit is die we zoeken. En dat geldt niet alleen voor de bruidscollectie, maar ook voor onze feestcollectie. We kleden steeds vaker de hele familie. Daarom hebben we een ruim aanbod, waarmee we zowel bruid als moeder, zussen en schoonmoeder op elkaar kunnen afstemmen. Niet onbelangrijk. (lacht) Maar ook de mannelijke leden van de familie kunnen natuurlijk bij ons terecht.”

Van meditatie tot culinair koken

Werken staat hoog op de dagelijkse agenda van Tuur en Eleni. Het is duidelijk dat ze hun hart en ziel in de zaak steken, maar hoe slagen ze erin om hun hoofd leeg te maken? “Voor het eerst in al die jaren hebben we een sluitingsdag, op donderdag”, vertelt Eleni. “En dan probeer ik niét te werken. Al betrap ik me erop dat ik toch nog van alles in orde aan het maken ben, van mails verwerken tot collecties uitpakken. Soms is het sterker dan mezelf. Maar ik probeer wel minstens twee keer per dag te mediteren. Dat doet me enorm veel deugd. Verder ben ik een echt familiemens. Ik breng graag mensen samen, dan kook ik uitgebreid en genieten we met volle teugen van elkaars gezelschap. Die familiale gezelligheid zit er al van kinds af in, want Grieken komen vaak samen. Een keer per jaar trek ik ook naar Lesbos om er familie te bezoeken en te genieten van zon, zee, elkaar en … de heerlijke Griekse keuken.”

Eten, en dan vooral koken blijkt een gedeelde passie, want ook Tuur is een echte keukenprins. “Ik volgde lang geleden eens een opleiding bij Luc Bellings en richtte daarna samen met vrienden een kookclubje op. Ondertussen bestaat dat clubje niet meer, door helaas een overlijden van een van de vrienden, maar mijn goede vriend Jos en ik zetten de kooktraditie af en toe wel verder. Dan koken we voor onze vrouwen. Maar dan echt culinair en verfijnd. Ja, toch wel sterrenniveau, durf ik zeggen. Een keer hebben Jos en ik twee uur besteed aan één tussengerecht. Daar genieten we van, ook al is het in een-twee-drie opgegeten.” (lacht)”

Aartselaar

Antwerpsesteenweg 19
2630 Aartselaar

03 201 15 30
antwerpen@linx-fashion.be

Hasselt

Havermarkt 29/Kapelstraat 20
3500 Hasselt

011 27 43 27
hasselt@linx-fashion.be

Outlet Genk

Hasseltweg 308
3600 Genk

089 39 08 05
outlet@linx-fashion.be

Contact

LINX
Havermarkt 29/Kapelstraat 20
3500 Hasselt
011 27 43 27