Exclusief vastgoed en een uitmuntende service bij Engel & Völkers Mechelen – Keerbergen

Het verkopen van een woning kan een hele uitdaging zijn. Vastgoedkantoor Engel & Völkers Mechelen – Keerbergen helpt u om het verkoopproces zo vlot mogelijk te laten verlopen, en dat door een excellente begeleiding van begin tot eind.  

Tekst: Maxine Detaellenaere

Freddy Daems, oprichter en bestuurder van Engel & Völkers Mechelen – Keerbergen, kan buigen op meer dan tien jaar ervaring in de vastgoedbranche, maar zijn kennis reikt nog veel verder. “Ik ben bouwkundig ingenieur van opleiding en werkte lang als projectmanager in de bouwsector. Die ervaring draagt bij tot het vertrouwen van onze klanten”, legt hij uit. Toen hij koos voor een carrièreswitch naar vastgoedmakelaar vond hij in Engel & Völkers de perfecte partner. “Wat mij enorm aantrok is hun exclusiviteit en internationale karakter. We zijn lokaal heel aanwezig maar daarenboven hebben we een internationale uitstraling.” Engel & Völkers staat ook bekend om hun exclusief  vastgoedaanbod. “Je kan bij ons terecht voor het betere vastgoed, startend vanaf 400.000 euro tot the sky is the limit.” Het kantoor is gespecialiseerd in residentiële eigendommen, maar heeft ook commercieel vastgoed in de portefeuille zitten.

Een exclusieve service
Engel & Völkers Mechelen – Keerbergen onderscheidt zich in het bijzonder door hun uitmuntende service, ongeacht het prijsniveau van een pand. “We behandelen elke klant op een exclusieve wijze. Of het nu om een woning gaat van vierhonderd duizend of drie miljoen euro, we gaan voor iedereen tot het uiterste”, vertelt Freddy. “Dat houdt in dat we niet stoppen wanneer we een bod van een potentiële koper ontvangen. Vinden we het bod te laag, dan zeggen we dat ook aan onze klant. Vinden we een bod goed, dan trekken we naar de klant en verdedigen we het bod van de kopers.” 

Superieure begeleiding
Bovendien word je bij Engel & Völkers Mechelen – Keerbergen van begin tot eind uitstekend begeleid. “Wij zijn er voor onze klanten tot en met de eindstreep. We maken zelf de verkoopovereenkomst op en overleggen met de notaris om alles in orde te krijgen. We zijn steeds aanwezig bij het verlijden van de notariële akte om alles in goede banen te leiden. Mochten er bijvoorbeeld nog vragen zijn bij het doornemen van de akte door de notaris, dan zijn we paraat om een antwoord te bieden. Op die manier zorgen we ervoor dat de overdracht probleemloos verloopt”, aldus Freddy.

Discretie en transparantie
Daarnaast draagt men vertrouwelijkheid hoog in het vaandel. “Waar de klant bij ons echt op kan rekenen is discretie. We hebben bijvoorbeeld panden in onze portefeuille die enkel op onze E & V website verschijnen, doordat ze discreet te koop staan. We kunnen ook een pand discreet verkopen zonder dat de huurders daarvan op de hoogte zijn. 

Ook transparantie vormt een van de hoekstenen van het kantoor. “Ons hoofddoel is zo transparant mogelijk te zijn, en dat zowel naar de verkoper als naar de koper toe. Voor eigenaars is het essentieel om een zo correct mogelijke schatting van hun eigendom te krijgen, ook als dit voor hen minder hoog blijkt dan verwacht. Want ik weet uit ervaring dat wanneer je als eigenaar start met een te hoge vraagprijs, het te lang duurt vooraleer de eigendom verkocht wordt en men behoedzaam moet zijn om hun eigendom niet te verbranden. Daarom geven we altijd een zo juist mogelijke waardebepaling van de woning.”

Gelukkige en tevreden klanten
Ook potentiële kopers kunnen erop vertrouwen dat ze bij Engel & Völkers Mechelen – Keerbergen in goede handen zijn. “We vinden het belangrijk dat de koper op de hoogte is van alle informatie, en dat die informatie ook correct is. Op die manier kom je tot een gezonde verkoop waarbij beide partijen gelukkig en tevreden zijn. En dat is uiteindelijk ons einddoel”, besluit Freddy. “Soms hebben we klanten die in tranen van vreugde uitbarsten omdat we hen een groter bod brengen dan verwacht”, vertelt hij. “Of ze zijn dankbaar voor al het werk dat we voor hen doen bij het sluiten van een verkoop. Daarvoor doen we het. Voor een tevreden glimlach op het gezicht van onze klanten.”

Contact

Engel & Völkers
Graaf van Egmontstraat 18
2800 Mechelen
+32 15 552 400