Exclusieve topwijnen van Belgium Wine Watchers & Best Wine Auctions

We vinden de kantoren van beide bedrijven aan de Uilenbaan in Wommelgem. Een rij opvallende firmawagens staat vertrekkensklaar om weer een mooie partij exclusieve wijnen op te halen. Binnen worden we via de mooie balie naar de degustatieruimte op de eerste verdieping geleid. Een unieke en exclusieve lange tafel – eikenhouten planken uit één stuk –spreekt van mooie wijnproeverijen en bedrijfsevents tot 24 man.

Achter de glazen deuren wacht Chris Thiran ons op. Rustig, vriendelijk en vooral uitstekend op de hoogte van wat leeft in zijn sector.

“Om kort te gaan: Belgium Wine Watchers is nu goed 20 jaar actief in de markt. Met de jaren is het bedrijf bekend geworden als de specialist in de niche van de topklasse wijnen voor zowel verzamelaars als pure wijnliefhebbers. Met 4 wijnexperts, samen goed voor meer dan 60 jaar ervaring, kunnen wij als geen ander zeer accurate taxaties doen.”

Correcte, realistische waardebepaling

Oude en zeldzame wijnen, jonge en exclusieve wijnen aan- en verkopen bleek al snel een echte passie voor Chris en zijn medewerkers. Belgium Wine Watchers heeft een voorraad van meer dan 20.000 flessen. Wekelijks komen daar duizenden flessen bij die continu worden verhandeld over heel de wereld! “Vorige maand hebben we zelfs naar meer dan 62 landen geëxporteerd!

Belangrijk is dat wij de kandidaat-verkopers een correcte en realistische taxatie aanbieden die gebaseerd is op de internationale marktprijzen. Bij de taxatie houden we met heel veel rekening: de uiteindelijke waarde van een fles wijn wordt immers beïnvloed door de staat van de fles, het etiket, de vulling, de capsule en nog een paar andere parameters. Bij een verkoop aan Belgium Wine Watchers, krijgt de verkoper het bedrag onmiddellijk uitbetaald.”

Indien u verkiest de wijnen te laten veilen, dan kan dit tegen zeer aannemelijke voorwaarden. Een voorschot wordt indien gewenst ook gelijk over gemaakt. De finale betaling volgt in minder dan 3 weken. Niet-verkochte loten kunnen overgenomen worden door Belgium Wine Watchers zodat u na een veiling nooit met onverkochte loten zit. Dit is een service die geen enkel ander veilinghuis u kan bieden.

Exclusief online veilingplatform

De laatste jaren was er een enorme groei van de online wijnveilingen. Achterblijven was voor ons dus geen optie. “We hadden al langer gemerkt dat de verkoop op online wijnveilingen het begon te halen van de klassieke zaalveiling,” aldus Chris Thiran. Daarom zijn wij 2 jaar geleden gestart met ons eigen online wijnveilingplatform en zijn we erin geslaagd al 18 topveilingen op onze naam te schrijven. Mouton Rothschild, Cheval Blanc, Château Margaux, Haut Brion, Petrus, Le Pin, Château D’Yquem maar ook topbourgognes van Romanee Conti, Henri Jayer, Armand Rousseau en Leroy en topwijnen uit Italië en Spanje zijn talrijk aanwezig op iedere veiling. Onze kwaliteitseisen én onze kwaliteitsgaranties blijven vanzelfsprekend onveranderd.”

Verzamelaars kunnen bij Best Wine Auctions hun hart ophalen.

“Net zoals bij Belgium Wine Watchers bieden wij onze klanten die exclusieve wijnen uit streng geselecteerde wijnkelders slechts aan nadat zij aan de hoogste kwaliteitseisen hebben voldaan. Daar zitten uiteindelijk iconische namen tussen, en die verschepen we naar zowat overal in de wereld.” We merken duidelijk dat we hier aan het juiste adres zijn als het gaat over exclusieve wijnen. Wenst u te verkopen, of wenst u te veilen, een deskundig team begeleidt u graag bij het maken van de juiste keuze.

Zin in meer inspiratie van en voor ondernemers? Schrijf je dan in op onze maandelijkse MYX Nieuwsbrief!
Myx Magazine
It's all in the myx!

Contact

Belgium Wine Watchers
Uilenbaan 148a
2160 Wommelgem
+32 3 295 60 60