Amazone Store in Mechelen: Italiaanse finesse en persoonlijk advies

Wie houdt van kleding die stijlvol, trendy en een tikje sexy is, komt spontaan bij Italiaanse fashion terecht. Ook Ria De Mooy, voormalig accountant, verloor haar hart aan de Italiaanse modemerken. Vandaag kan ze deze liefde volop kwijt als zaakvoerder en bezieler van Amazone Store in Mechelen.

Marthe Van Campenhout

Carrièreswitch

Je moet het maar doen: na een lange en succesvolle carrière als accountant op je 58ste het roer helemaal omgooien en in de modesector stappen. Voor Ria De Mooy was het echter een heel logische stap. “Ik was al heel lang met mode bezig, als hobby dan,” vertelt Ria. “Ik ging vaak mee op stap naar Milaan met een vriendin die een modezaak uitbaatte. Samen gingen we dan gezellig trends spotten en collecties kiezen. Toen zij een tijdje geleden besliste om met de winkel te stoppen, voelde het voor mij als een logische stap om het roer van haar over te nemen. Ze komt trouwens nog regelmatig een handje toesteken, samen met haar dochter.”

Zacht, warm en stijlvol

Ria behield de merken en het concept van de winkel, maar gaf er haar eigen draai aan. “Het concept zat eigenlijk al erg goed, dus daar wilde ik niet te veel aan veranderen. Ik vond het wel erg fijn om mijn eigen personal touch te geven. Samen met een grafisch bureau ontwierp ik een nieuw logo en huisstijl en maakte ik een nieuwe website. De naam ‘Amazone’ paste ik aan naar ‘Amazone Store’.” De zachte, warme en stijlvolle tinten uit de huisstijl vind je ook terug in de collecties en in het interieur van de winkel. “Dat is zeker geen toeval,” lacht Ria. “Het is voor mij heel belangrijk dat klanten zich meteen thuis voelen. Zelfs al komen ze maar gewoon even rondkijken of inspiratie opdoen: iedereen is welkom. Echtgenoten die hun partner vergezellen, kunnen zich installeren in een van de comfortabele zeteltjes aan de paskamers en krijgen een koffietje aangeboden.”

Tikkeltje meer

Het doelpubliek van Amazone Store zijn vrouwen die weten wat ze willen en graag casual chique én tijdloos door het leven gaan. “Dat zie je ook aan onze collecties. Brunello Cucinelli, Ermanno Scervino, Fabiana Filippe: het zijn exclusieve merken die elke vrouw laten stralen op haar eigen, persoonlijke manier. Maar we hebben ook een gedurfder en iets eigenzinniger merk als Etro. Zo kunnen we leuke combinaties maken,” vertelt Ria. “En dat is meteen ook onze grootste toegevoegde waarde: voor elke klant creëren we een complete look. Om ervoor te zorgen dat alles perfect past, doen we indien nodig ook kleine retouches. En we werken af met accessoires. Vaak is er dat ene detail dat de outfit helemaal ‘af’ maakt. Dat tikkeltje meer, daar doen we het voor.”

Domper op de feestvreugde

Ria opende Amazone Store in de zomer van 2019. Een dik half jaar later sloeg de coronacrisis toe. Een behoorlijke domper op de feestvreugde. “Dat was inderdaad een dikke streep door de rekening. Als accountant had ik een degelijk businessplan uitgewerkt. Maar op de gevolgen van zo’n pandemie is natuurlijk niemand voorbereid,” aldus Ria.

Is een webshop misschien een oplossing? “De kracht van mijn winkel is net het persoonlijke advies, en het feit dat ik bij het passen meteen kan bijsturen en extra tips kan geven. Dat valt volledig weg als je online verkoopt. Voor mijn klanten is dit niet echt een oplossing. In een lockdown situatie is het volgens mij wel perfect mogelijk om op afspraak te werken, uiteraard met gezond verstand en respect voor de nodige veiligheidsmaatregelen. Ik ben er zeker van dat de mensen terug hun hartje zullen ophalen zodra ze terug mogen winkelen. Jezelf mooi kleden is zo belangrijk om je goed te voelen.”

Vrolijke zomer

Wanneer we dit artikel schrijven, zitten we nog volop in de 3de lockdown in Januari. Ria is intussen al volop bezig met de lente/zomer-collectie voor 2021. Aan welke trends mogen we ons volgende zomer verwachten? “Het wordt een heel pittig modebeeld, met veel felle kleuren, maar bijvoorbeeld ook leuke contrasten met zwart en wit. De lange silhouetten worden afgewisseld met kortere rokjes, pittige jurkjes en shorts. We zien dus toch een aantal nieuwe trends ten opzichte van de voorbije jaren,” vertelt Ria enthousiast. Wij vinden dat dit alvast erg veelbelovend klinkt en kijken reikhalzend uit naar deze vrolijke zomer.

Zin in meer inspiratie van en voor ondernemers?
Schrijf je dan hieronder in op onze maandelijkse MYX Nieuwsbrief!

Contact

Amazone Store
Amazone Store
Oude Brusselsestraat 6
2800 Mechelen
015 41 40 52 / 0479 583 787