Klaar voor een zonnige zomer met All4Sun

Laat de zon in je hart! Je huis wil je echter liever niet te veel aan het zonlicht blootstellen. Gelukkig zijn er vandaag heel wat mooie en stijlvolle oplossingen om optimaal van de zon te genieten en het binnen fris te houden. Wouter Peeters van All4Sun maakt ons wegwijs in het aanbod en vertelt over de nieuwste trends.

Hete zomers

We kunnen er niet meer omheen: de zomers worden steeds warmer. Helaas zijn heel wat huizen in Vlaanderen hier niet op voorzien. “De meeste mensen willen graag een huis dat gericht is op het zuiden, met mooie grote raampartijen die een uitzicht bieden op de tuin. En architecten spelen natuurlijk graag in op deze wensen. Helaas wordt er bij de bouw van woningen onvoldoende rekening gehouden met de kracht van de zon, zeker tijdens de hete zomers zoals we die de laatste jaren kennen,” legt zaakvoerder Wouter Peeters uit. Geen wonder dat het bedrijf enkele jaren geleden uit zijn voegen barstte.

Booming business

“Zelf ben ik gestart als vertegenwoordiger van Verano, een van de belangrijkste producenten op de markt van materialen voor zonwering,” vertelt Wouter. “Zo’n zes jaar geleden heb ik een bestaande zaak overgenomen, samen met een vennoot. In het begin waren we met twee, maar we zijn snel gegroeid naar negen medewerkers.” Het is duidelijk dat de markt van de zonwering booming business is. Wie deze zomer graag een zonwerende oplossing heeft, maakt best nu al een afspraak. “Normaal rekenen we ongeveer zes weken tussen opmeting en plaatsing, maar omdat de vraag steeds groter wordt, raden we de mensen aan om ons ruim op tijd te contacteren.”

Tuinkamer

Welke mogelijkheden zijn er om je huis te beschermen tegen de zon? “Als je enkel zonwering nodig hebt, zijn screens de beste oplossing. Je kan je huis natuurlijk ook langs de binnenzijde beschermen, bijvoorbeeld met rolgordijnen of lamellen. Voor een terras is een geautomatiseerd zonnescherm of zonneluifel erg interessant. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je kiezen voor een terrasoverkapping. Ook daar zijn heel wat mogelijkheden. De laatste nieuwe trend zijn lamellendaken: deze zijn niet alleen enorm praktisch op het vlak van zonwering, maar geven meteen een bijzondere sfeer. Met zo’n oplossing tover je je terras om in een echte tuinkamer waar je vier seizoenen lang van geniet, zeker als je kiest voor extra opties zoals ledverlichting en verwarming.”

Snelle wisselstukken

Een blik op de website van All4Sun toont inderdaad heel wat verschillende oplossingen en keuzemogelijkheden. Alles wordt duidelijk uitgelegd en de stijlvolle foto’s laten je meteen wegdromen. Wat materialen betreft, werkt All4Sun nog steeds met Verano. “Een logische keuze,” verklaart Wouter. “Als voormalig vertegenwoordiger ken ik dat merk natuurlijk als geen ander. Het biedt de beste combinatie van een correcte prijs met een uitstekende kwaliteit. Bijkomend voordeel is dat we door onze nauwe samenwerking ook heel snel aan wisselstukken geraken, bij herstellingen bijvoorbeeld. Voor ons is dat een enorm pluspunt, want onze service na verkoop vinden we even belangrijk als het verkopen zelf.”

Plaatsen alsof het voor onszelf is

Nochtans is zo’n uitstekende service niet zo vanzelfsprekend in de bouwsector. “Ook wij horen soms verhalen over een slechte afwerking of een gebrek aan ondersteuning achteraf. Voor ons is dat echt geen optie en daarom doen we ook alles zelf. Als projectleider kom ik alles ter plaatste opmeten. Zo zijn we 100% zeker van de juiste afmetingen vooraleer de productie op maat start. Daarna zijn het onze eigen vakmensen die finale plaatsing voor hun rekening nemen, en dat doen ze heel secuur. Een van onze motto’s is dat we onze producten plaatsen alsof het voor onszelf is, compleet met het opkuiswerk achteraf. We vertrekken pas als alles 100% in orde is, en mocht er eens iets misgaan, dan komen we dat zo snel mogelijk herstellen.”

Zin in meer inspiratie van en voor ondernemers?
Schrijf je dan hieronder in op onze maandelijkse MYX Nieuwsbrief!

Contact

All4Sun
All4Sun
Haachtsebaan 57
3140 Keerbergen
015 263 273